Nie wiem jak skopiować pilot do bramy garażowej. W tej chwili posiadam zaprogramowany pilot UMB100HT Elmes ale potrzebuję doprogramować drugi taki sam. Nie widzę nigdzie instrukcji, przerabiał ktoś może ten temat?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therebiginkaso wrote:jutro się temu przyglądnę, zrobię zdjęcia i napiszę jak to wygląda
sosarek wrote:biginkaso wrote:jutro się temu przyglądnę, zrobię zdjęcia i napiszę jak to wygląda
Tak dla formalności - brama do wspólnego garażu?
biginkaso wrote:W tej chwili posiadam zaprogramowany pilot UMB100HT Elmes ale potrzebuję doprogramować drugi taki sam.
adversus wrote:Jego sprawa gdzie i jaka to brama, jeśli ma dostęp do napędu i ewentualnie odbiornika niech sobie programuje do woli, jego sprawa.
adversus wrote:Nie ma to żadnego znaczenia, bo niby jakie ma znaczenie, skoro kolega pyta o możliwość kopiowania pilota.
biginkaso wrote:potrzebuję doprogramować drugi taki sam
sosarek wrote:Rozumiem że jak usunie piloty innych...
Marek J. wrote:Skoro jest to pilot UMB100HT Elmes to jest do napędu podłączone osobne radio. Piloty/odbiorniki Elmesa nie przewidują ani kopiowania ani zdalnego wgrywania do pamięci odbiornika. Należy dokupić pilota Elmes (lub zamiennik) i wczytać go do pamięci ręcznie. Instrukcje do odbiorników Elmes są dostępne w sieci. I tyle na temat.
sosarek wrote:biginkaso wrote:jutro się temu przyglądnę, zrobię zdjęcia i napiszę jak to wygląda
Tak dla formalności - brama do wspólnego garażu?
biginkaso wrote:To jest brama garażowa w moim domu.
biginkaso wrote:
A zdjęcie swojego pilota możesz zrobić dziś czy go nie masz przy sobie ?
biginkaso wrote:Jest centralna na górze z atenką.
Mam już zaprogramowany jeden pilot, dokupiłem drugi i chcę go doprogramować.
adversus wrote:- albo masz dołożony odbiornik Elmesa i podłączony do napędu pod odpowiednie styki, wtedy należy znaleźć odbiornik, instrukcja wprogramowania kolejnego pilota jest ogólnie dostępna w sieci (instrukcja do radiolinii UMB100) i sprowadza się do wciśnięcia przycisku na odbiorniku i dwukrotnym wciśnięciu pilota,
biginkaso wrote:Jest centralna na górze z atenką.
Mam już zaprogramowany jeden pilot, dokupiłem drugi i chcę go doprogramować.
adversus wrote:Wszystko w temacie... nawet instrukcji nie potrzeba wystarczy poczytać moje wcześniejsze posty...
biginkaso wrote:No czytalem wszystko od początku. Jestem laikiem ale w tym temacie nie widzę instrukcji jak mam doprogramować drugi pilot. Bylo coś, ze w ustawie cos na centralce ale co gdzie i ile czasu, później pilot dwa razy i co dalej?
sosarek wrote:Więc otwórz odbiornik i postępuj zgodnie z instrukcją dostępną na stronie producenta
sosarek wrote:sosarek napisał:
Więc otwórz odbiornik i postępuj zgodnie z instrukcją dostępną na stronie producenta