Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hikvision DS-76004NI- - Urz±dzenie jest ca³y czas online,aplikacja go nie widzi.

15 Aug 2020 14:01 288 15
  • Level 9  
    Witam

Od jakiegos czasu posiadam rejestrator Hikvision i dwie kamery z tej samej firmy. Do pewnego czasu wszystko by³o ok. aplikacja aby podgl±dac kamery online dzia³a³a i wszytsko mo¿na by³o kontyrolowac. Od pewnego czasu rejestrator w aplikacji ca³y czas jest offline mimo ¿e jest dostêp do internetu. Nie pomaga reset routera,rozpinanie kamer i wy³aczanie rejestratora. Widaæ dobitnie ¿e co¶ jest nie tak. Nie moge sobie z tym poradziæ. Nie wiem co robiæ dalej. Jakie¶ konkretne rady macie dla mnie. Wydaje mi sie ¿e problem albo lezy w jakie¶ aktualizacji rejestratora albo nie mam pojêcia w czym. Internet tak jak pisze jest. s³aby ale jest. Moze to wina tego s³abego sygna³u ? Rejestrator hikvision DS-7604NI-E1/4P/A

• Level 43  
    Z której aplikacji korzystasz?
    Utworzy³e¶ konto na stronie Hika i w aplikacji logujesz siê za pomoc± utworzonych danych?
  • Level 9  
    sosarek wrote:
    Z której aplikacji korzystasz?
    Utworzy³e¶ konto na stronie Hika i w aplikacji logujesz siê za pomoc± utworzonych danych?
    Aplikacja to HILook. Mysla³em ze po odinstalowaniu poprzedniej aplikacji hikvision co¶ sie zmieni ale nie . Nadal jest ten sam problem. Nie zak³ada³em zadnego konta. Doda³em urz±dzenie do aplikacji i tyle. Co dalej trzeba zrobiæ. Bo problem jest powa¿ny. Od dwoch miesiêcy nie mam podgl±du a konieczne jest ¿eby by³.

• Level 43  
    Wejd¼ na Hik-Connect, utwórz konto, nastêpnie dodaj rejestrator po SN i kodzie weryfikacyjnym.
    W telefonie w przegl±darce wpisz Hik-Connect, pobierz aplikacjê z oficjalnej strony, zainstaluj, zaloguj siê u¿ywaj±c danych u¿ytych przy rejestracji konta.
  • Level 9  
    sosarek wrote:
    Wejd¼ na Hik-Connect, utwórz konto, nastêpnie dodaj rejestrator po SN i kodzie weryfikacyjnym.
    W telefonie w przegl±darce wpisz Hik-Connect, pobierz aplikacjê z oficjalnej strony, zainstaluj, zaloguj siê u¿ywaj±c danych u¿ytych przy rejestracji konta.
    Ok spróbuje zorbiæ tak jak napisa³es i napisze po wszytskim czy sie uda³o.

• Level 43  
    Gdyby by³y b³êdy z dodawanie na stronie w rejestratorze tam gdzie jest Dostêp do platformy trzeba bêdzie usun±æ powi±zanie.
  • Level 9  
    sosarek wrote:
    a wiec tak za³ozy³em konto na hik - connect i chcia³em dodac urz±dzenie. Niestety nie wyszukuje go mimo ¿e uradzenie jest pod³±czone do komputera. Czy Urz±dzenie musi byæ pod³aczone do internetu ? Podpinam router z internetem . Niestety dalej nic z tego. Musze chyba wej¶c w ustawienia rejestratora bo co¶ nie tak jest z ³±czeniem

Dodano po 2 [minuty]:

sosarek wrote:
    Gdyby by³y b³êdy z dodawanie na stronie w rejestratorze tam gdzie jest Dostêp do platformy trzeba bêdzie usun±æ powi±zanie.
    Powi±zanie usuniête. Teraz usuwam aplikacje hilook. Taka informacja w sklepie play nie ma aplikacji hik_connect. pobieram aplikacje z ze strony hik-connect . zaraz bede ja miec na telefonie. Co dalej z tym rejestratorem któego nie moge dodaæ do konta hik-connect.

• Level 43  
    Emilo811 wrote:
    Czy Urz±dzenie musi byæ pod³aczone do internetu ?

Tak.
    Musisz mieæ zaznaczony Dostêp do platformy, urz±dzenie musi byæ online.
  • Level 9  
    sosarek wrote:
    Emilo811 wrote:
    Czy Urz±dzenie musi byæ pod³aczone do internetu ?

Tak.
    Musisz mieæ zaznaczony Dostêp do platformy, urz±dzenie musi byæ online.
    Jak to zrobiæ. Wej¶c w ustawienia rejestratora czy wystarczy po³±czyæ z internetem za pomoca kabla riot

• Level 43  
    Pod³±cz rejestrator do routera za pomoc± kabla(tak jak by³ pod³±czony wtedy gdy mia³e¶ podgl±d).
    Czy jest Online sprawdzisz w ustawieniach samego rejestratora.
  • Level 9  
    sosarek wrote:
    Pod³±cz rejestrator do routera za pomoc± kabla(tak jak by³ pod³±czony wtedy gdy mia³e¶ podgl±d).
    Czy jest Online sprawdzisz w ustawieniach samego rejestratora.
    A jak sie dostac do ustawieñ rejestratora ?

• Level 43  
    Normalnie - pod³±czaj±c monitor do niego i wchodz±c w Ustawienia.
  • Level 9  
    sosarek wrote:
    Normalnie - pod³±czaj±c monitor do niego i wchodz±c w Ustawienia.
    rejestrator mam pod³aczony pod laptop kablem hdmi ? To chyba ¿le

• Level 43  
    Emilo811 wrote:

Tak, poniewa¿ po³±czy³e¶ ze sob± dwa WYJ¦CIA sygna³u, miejmy nadziejê ¿e niczego nie uszkodzi³e¶.
  • Level 9  
    sosarek wrote:
    Emilo811 wrote:

Tak, poniewa¿ po³±czy³e¶ ze sob± dwa WYJ¦CIA sygna³u, miejmy nadziejê ¿e niczego nie uszkodzi³e¶.
    Ok dzia³a. Urz±dzenie ustawione jest online i dodane do aplikacji.Urz±dzenie jest tez na platformie hik-connect. temat zamykam. Dziêkujê za pomoc

• Level 43  
    No i na co by³o ;)
    Emilo811 wrote:
    Co dalej trzeba zrobiæ. Bo problem jest powa¿ny. Od dwoch miesiêcy nie mam podgl±du a konieczne jest ¿eby by³.