Ok, dzięki z info....
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theremariusz.lubicz wrote:
1. Czy nie ma programu na komputer albo poprzez to jego wbudowane wifi albo przez RS485, telnet, ssh żeby wykonać tę pierwszą konfigurację po wyjęciu z kartonu?
2. Czy to jego wbudowane Wi-Fi działa jako Access Point? Czy można w nim ustawić statyczne IP i później to już jakoś ten słaby sygnał złapię i podłączę go do LAN-u.
3. W jaki sposób można z niego odczytywać dane już w czasie normalnej pracy bez połączenia z internetem? Nie chcę mu pozwolić na jakiekolwiek próby wysyłania pakietów poza firewall, w świat.
4. Czy można go monitorować wyłącznie przez RS485? Czy jest gdzieś rozpiska rejestrów modbusa? Może bym sobie skrobnął coś w pythone?
5. Czy ten inwerter nie ma normalnej strony www tak jak się loguje do routerów?
6. Czy można aktualizować firmware offline z pliku?
rokbok wrote:U mnie jest trochę inny ekranik/okienko
![]()
W zakładce Cena dostarczanej energii elektrycznej wpisałem dystrybucję, w zakładce Cena zakupu energii elektrycznej wpisałem cenę energii, czy dobrze zrobiłem to nie wiem, nie ma nigdzie objaśnień co do tego.
Dowiadywałem się też o możliwości zmiany nazwy waluty z € na PLN i na razie nie ma takiej możliwości, ale to tylko nazwa.
jasiek_1972 wrote:Bob271 wrote:Falownik uruchomił się bez problemu, założenie konta na FusionSolar i aktualizacja oprogramowania poszła sprawnie. Problemy były z komunikacją klucza przez WIFI, aplikacja FusionSolar nie widziała klucza chociaż był podpięty i wydawało się, że wszystko jest ok. Dopiero po podpięciu kablem FTP do routera udało się uzyskać połączenie falownika z Internetem. Nie wiem co robiłem źle ale skoro działa po połączeniu kablem to mi całkowicie wystarczy.
W zakładce "String Capacity Configuration" jest możliwość wpisania wartości dla każdego wejścia PV. Domyślnie całość jest rozbita po równo na 4 stringi. Czy jeżeli mam panele podłączone do dwóch stringów to podzielić całą moc paneli na te dwa, a w pozostałych wpisać "0"?
Mam falownik SUN 2000-6KTL, powiedz proszę gdzie jest gniazdo ethernet w tym falowniku?
domelek wrote:Witam, czy ktoś mógłby podesłac screenshota ustawień falownika trzyfazowego (mój ma moc 8kw) z sekcji:
grid parameter (parametry sieci)
protection parameter (parametry ochrony)
power adjustment (regulacja mocy)
Dla obowiązującej dla Polski normy - chcę porównac z moimi.
mondo20001 wrote:Czy aktualizacja już skonfigurowanego i działającego falownika wiąże się z koniecznością ponownej konfiguracji
mondo20001 wrote:Czy jest opcja np. zwiększenia mi (właścicielowi) uprawnień żebym więcej mógł z poziomu swojego konta, np. mieć dostęp chociażby do zmiany ustawień wifi czy też zaktualizowania urządzenia?
mondo20001 wrote:...
Moja bieżąca wersja oprogramowania: SUN2000MAV100R001C00SPC122
Proponowana nowa wersja: SUN2000MAV100R001C00SPC126
Math13 wrote:mondo20001 wrote:...
Moja bieżąca wersja oprogramowania: SUN2000MAV100R001C00SPC122
Proponowana nowa wersja: SUN2000MAV100R001C00SPC126
W nawiązaniu do wcześniejszego postu chciałem o coś zapytać.
Mam uprawnienia instalatora na dwie instalacje, obie na falowniku Sun2000-5KTL-M0.
Spawdziłem i na obu mam obecnie wersja oprogramowania: SUN2000MAV100R001C00SPC122
Po zalogowaniu się w FusionSolar nie mam propozycji ani informacji o żadnej nowej wersji. Np. wspomnianej ...SPC126.
1) Czy nowe wersje oprogramowania falowników są rozsyłane do wszystkich urzytkowników w tym samym czasie, czy jest to rozłożone w czasie?
2) Czy można w jakiś sposób wymusić, w któryś ustawieniach, sprawdzenie dostępności nowej wersji?
3) Czy gdzieś w ustawieniach jest możliwość włączenia/wyłączenia powiadomień o nowej wersji, ewentualnie wyłączenie/włączenie aktualizacji? Może mam tą opcję wyłączoną dlatego nie dostaję propozycji instalacji nowej wersji?
Nasuwa mi się przy okazji jeszcze jedno pytanie.
4) Czy można skądś pobrać oprogramowania dla danego modelu falownika Huawei, oraz czy istnieje jakaś opcja ręcznej instalacji/aktualizacji?
domelek wrote:Wchodzisz na stronę www Fusion Solar. Logujesz się i wchodzisz u samej góry w ustawienia. Dalej chyba sobie poradzisz...