Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Awaria DeLonghi ECAM 25.462 - woda z dyszy spieniania

iwonak6b 30 Aug 2020 17:26 750 4
    iwonak6b
    Level 7  
    Witajcie, ponownie mam problem z moim ekspresem, ponieważ z dyszy od spieniania mleka, mimo że karafka nie jest podpięta leci ciurkiem woda nawet wtedy, kiedy ekspres nie pracuje a tylko został włączony. Dodatkowo po podłączeniu karafki mleko bardzo słabo się spienia przez kilka sekund a następnie jakby pluje i rozchlapuje gorące mleko dookoła.
    Czy ktoś z was posiadał taki problem i udało się go rozwiązać?
  • Helpful post
    robsons10
    Level 23  
    Witam. Prawdopodobnie problem z elektrozaworami. Dużo na ten temat jest na forum.
    iwonak6b
    Level 7  
    Dzięki odkamieniłam zawór ale sprężynka się zastała w jednym miejscu i pierwsze spieniania były ok ale po ponownym rozruchu znowu sprężynka się zastała. Wymieniłam zawór za około 100 zł i wszystko śmiga jak należy:) Dziękuję bardzo za instrukcję pomogła mi przy doborze elektrozaworu;))
    iwonak6b
    Level 7  
    Dzięki odkamieniłam zawór ale sprężynka się zastała w jednym miejscu i pierwsze spieniania były ok ale po ponownym rozruchu znowu sprężynka się zastała. Wymieniłam zawór za około 100 zł i wszystko śmiga jak należy:) Dziękuję bardzo za instrukcję pomogła mi przy doborze elektrozaworu;))

Dodano po 1 [minuty]:

:)