Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sencor SLE2465DTC - Potrzebny wsad.

DarekRz4 09 Sep 2020 12:18 708 17
    DarekRz4
    Level 24  
    Witam.
    Poszukuje wsadu do w/w telewizora.
    Płyta TP.MS3463S.PA63
    Panel V236BJ1-P01
    jeloi
    Level 31  
    DarekRz4 wrote:
    Witam.
    Poszukuje wsadu do w/w telewizora.
    Płyta TP.MS3463S.PA63
    Panel V236BJ1-P01

Post the defective dump. I can repair.
    DarekRz4
    Level 24  
    Dzięki, ale chyba to nie to. Wcześniej świeciła się tylko czerwona dioda standby i nie reagował na klawiaturę i pilota, teraz włącz się dioda zmienia kolor na zielony pojawia się podświetlenie jednak brak jest jakiejkolwiek treści obrazu ( brak menu i wszelkich wskazań).
    DarekRz4
    Level 24  
    jeloi wrote:
    The dump you posted is not from this chassis.

This dump is 100% from original memory .
    DarekRz4
    Level 24  
    Yes I try.
    Niestety jest ciągle problem z wsadem. Ten wsad spowodował uruchomienie odbiornika . Obraz jest odwrócony do góry "nogami" , pomieszane są klawisze klawiatury lokalnej , nie reaguje na oryginalnego sprawnego pilota , wszystko jest po arabsku ( to udało mi się przestawić na angielski ) . Nie jestem w stanie wejść w tryb serwisowy bo telewizor nie reaguje na pilota i koło się zamyka.
    elmo071
    Level 28  
    Mam taki wsad mam nadzieję że pomoże , jest ta sama płyta główna i ta sama matryca:
    BRAVIS LED-24F1000
    Płyta główna TP.MS3463S.PA63
    Matryca V236BJ1-PO1
    Pamięć 25q64
    Attachments:
    DarekRz4
    Level 24  
    Witam.
    No niestety , ale klapa całkowita. Nie wiem jaki tam wsad siedział, ale te wszystkie co koledzy podesłali nie pasują. Albo obraz odwrócony i po arabsku wszystko ( do wyboru tylko kilka języków ) , albo obraz dobry nieodwrócony ale reszta jak w poprzednich czyli całkowicie nie reaguje na pilota ( na jednym wsadzie dioda w Tv miga jakby odbierał rozkazy, ale ich nie wykonuje na innych dioda nawet nie miga jakby pilot był uszkodzony. Klawiatura lokalna we wszystkich wsadach ma totalnie pomylone klawisze ze nie można nic zrobić. Klientka to studentka, mówi że w marcu go spakowała działającego do pudełka, zamknęła mieszkanie i wyjechała . Teraz wróciła i TV nie działa. Nie wiem już co z tym robić....
    czajnik23
    Level 21  
    Zadzwoń do serwisu Sencora i porozmawiaj ,mi kiedyś przesłali poprawny wsad do tv.
    jeloi
    Level 31  
    DarekRz4 wrote:
    Witam.
    https://www.gg.pl/dysk/z_Vizz0Tve0AzvVizz0TneY/SUPRA%20KOPIA.bin
    Nie wiem czy to dobrze wkleiłem. Mam nadzieje ze da się odczytać.
    Bardzo dziękuję za zainteresowanie.

The topic is: Sencor SLE2465DTC - Potrzebny wsad.

The original bin is SUPRA?https://www.gg.pl/dysk/z_Vizz0Tve0AzvVizz0TneY/SUPRA%20KOPIA.bin

I do not understand what is being sought.
    DarekRz4
    Level 24  
    jeloi wrote:
    DarekRz4 wrote:
    Witam.
    https://www.gg.pl/dysk/z_Vizz0Tve0AzvVizz0TneY/SUPRA%20KOPIA.bin
    Nie wiem czy to dobrze wkleiłem. Mam nadzieje ze da się odczytać.
    Bardzo dziękuję za zainteresowanie.

The topic is: Sencor SLE2465DTC - Potrzebny wsad.

The original bin is SUPRA?https://www.gg.pl/dysk/z_Vizz0Tve0AzvVizz0TneY/SUPRA%20KOPIA.bin

I do not understand what is being sought.

To jest to co było w pamieci tego telewizora - uszkodzony wsad . Szukam wsadu nieuszkodzonego .
    DarekRz4
    Level 24  
    Witam.
    No niestety chyba będę musiał zrezygnować z tej naprawy. Nie ma szansy na dobry wsad. Nie wiem co to za wynalazek, ale żaden z wsadów nie pasuje. Wszystko to jakieś egzotyczne pliki. To znaczy albo Arabski, albo Rosyjski , bez możliwości wejścia w tryb serwisowy bo nie reaguje na pilota ( pilot dobry). Nic nie można zrobić. Klawiatura lokalna ma całkowicie pomylone klawisze tak że cieżko się tym operuje. Dzwoniłem do serwisu Sencora , człowiek powiedział że pomogą i wyślą wsad , ale na tym kontakt się urwał. Pisałem do nich 3x maile i nie odpowiadają na nie . Zero kontaktu. Dziękuje kolegom za zainteresowanie i poświęcenie swojego czasu, ale chyba nic z tego nie będzie.

pozdrawiam.