Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Canon Pixma MP500 - Typ głowicy drukującej jest nieprawidłowy

mamig_1 12 Sep 2020 08:46 489 4
    mamig_1
    Level 10  
    Witam Wszystkich.
    Chciałem prosić o pomoc w uruchomieniu, chociaż częściowym Canona MP500. Drukarka pracowała bezawaryjnie prawie 15 lat. Ostatnio pojawił się komunikat: "Typ głowicy drukującej jest nieprawidłowy". Po wstępnym zapoznaniu się z problemem dowiedziałem się, że prawdopodobnie chodzi o głowicę. Przeprowadziłem czyszczenie głowicy gorącą wodą - niestety bez skutku. Proszę o ewentualne sugestie co dalej.
    Jeśli już będzie trzeba poświęcić głowicę, to chociaż skaner może uda się "podnieść". Sprawa jest o tyle ważna, że nieustannie zmuszony jestem sytuacją życiową, do skanowania różnych dokumentów. Z góry dziękuję za życzliwą pomoc. Pozdrawiam Mariusz.
    mamig_1
    Level 10  
    Dziękuję za szybką odpowiedź. Czytałem wcześniej te posty. Niestety nic nie wnoszą do mojej sytuacji.
    MaRciNoOs
    Level 27  
    mamig_1 wrote:
    Dziękuję za szybką odpowiedź. Czytałem wcześniej te posty. Niestety nic nie wnoszą do mojej sytuacji.

Wnoszą tyle, że jeżeli wyjęcie i czyszczenie styków głowicy nie pomaga to prawdopodobnie masz ją uszkodzoną i należy ją wymienić na drugą.
    mamig_1
    Level 10  
    Dziękuję za informację. Niestety tak podejrzewałem. A może ktoś miałby do sprzedania taką głowicę w rozsądnych granicach?

Dodano po 3 [minuty]:

A czy jest jakiś sposób aby w przypadku uszkodzonej głowicy odpalić skaner?