Wczoraj kupiłem tuner dvbt2 Ferguson Arriva T760 I
Podłączyłem go do routera kablem ethernet - dedykowany do niego dongiel wifi na usb trzeba dopiero zamówić . Widżety internetowe ; youtube i pogoda
działają w miarę prawidłowo tylko wówczas gdy jest włączona opcja LCN .
Gdy LCN wyłączyłem - przy próbie skorzystania z youtube lub pogody -
- wywala okienko z komunikatem że menedżer wifi zadziała dopiero wtedy , gdy do portu usb będzie podłączony jakikolwiek dongiel wifi oparty na chipie
RALINK RT 5370 . Co ciekawe ; aktualizacja firmware do tego tunera
poprzez sieć działa prawidłowo , niezależnie od tego czy LCN jest włączone czy nie .
A ja LCN wyłączam dlatego że jeśli jest ono włączone to podczas próby zmiany kolejności kanałow - programy przesuwają się wraz ze swymi numerami i
wychodzi np ; 1 , 31, 22 itp .
Proszę o pomoc ; co w tym tunerze trzeba ustawić by np youtube działało po
kablu ethernet , niezależnie od ustawień LCN ...
Podłączyłem go do routera kablem ethernet - dedykowany do niego dongiel wifi na usb trzeba dopiero zamówić . Widżety internetowe ; youtube i pogoda
działają w miarę prawidłowo tylko wówczas gdy jest włączona opcja LCN .
Gdy LCN wyłączyłem - przy próbie skorzystania z youtube lub pogody -
- wywala okienko z komunikatem że menedżer wifi zadziała dopiero wtedy , gdy do portu usb będzie podłączony jakikolwiek dongiel wifi oparty na chipie
RALINK RT 5370 . Co ciekawe ; aktualizacja firmware do tego tunera
poprzez sieć działa prawidłowo , niezależnie od tego czy LCN jest włączone czy nie .
A ja LCN wyłączam dlatego że jeśli jest ono włączone to podczas próby zmiany kolejności kanałow - programy przesuwają się wraz ze swymi numerami i
wychodzi np ; 1 , 31, 22 itp .
Proszę o pomoc ; co w tym tunerze trzeba ustawić by np youtube działało po
kablu ethernet , niezależnie od ustawień LCN ...