Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Arriva T 760 I - Problem z widżetami internetowymi i kolejnością kanałów

wlodarek1 16 Sep 2020 21:49 648 3
    wlodarek1
    Level 14  
    Wczoraj kupiłem tuner dvbt2 Ferguson Arriva T760 I
    Podłączyłem go do routera kablem ethernet - dedykowany do niego dongiel wifi na usb trzeba dopiero zamówić . Widżety internetowe ; youtube i pogoda
    działają w miarę prawidłowo tylko wówczas gdy jest włączona opcja LCN .
    Gdy LCN wyłączyłem - przy próbie skorzystania z youtube lub pogody -
    - wywala okienko z komunikatem że menedżer wifi zadziała dopiero wtedy , gdy do portu usb będzie podłączony jakikolwiek dongiel wifi oparty na chipie
    RALINK RT 5370 . Co ciekawe ; aktualizacja firmware do tego tunera
    poprzez sieć działa prawidłowo , niezależnie od tego czy LCN jest włączone czy nie .
    A ja LCN wyłączam dlatego że jeśli jest ono włączone to podczas próby zmiany kolejności kanałow - programy przesuwają się wraz ze swymi numerami i
    wychodzi np ; 1 , 31, 22 itp .
    Proszę o pomoc ; co w tym tunerze trzeba ustawić by np youtube działało po
    kablu ethernet , niezależnie od ustawień LCN ...
    RPAS
    Level 28  
    Witam posiadam ten dekoder od roku i na gminnie są problemy w nim z internetem nie zależnie od wersji softu które pobieram automatycznie obecnie,V1.4B5 . Dekoder nie dopracowany programowo bardzo słaby i również słabe sporadyczne aktualizacje , u mnie Lcn nie ma nic do rzeczy jeżeli chodzi o YouTube , korzystam z modułu wi fi firmy Gembird WNP-UA150-01.Co do układania kanałów robi to poprawnie jedynie z innego mux-u nie raz przesunie ostatnie dopisane nowe kanały ale to możesz ręcznie przemianować , pozostało tylko czekać czy pojawi się wreszcie stabilne oprogramowanie do tego modelu.
    wlodarek1
    Level 14  
    Dziś dowiedziałem się od wsparcia technicznego firmy Ferguson że na ich stronie jest dostępna nowsza wersja firmware niż ta którą urządzenie pobiera automatycznie z sieci. I rzeczywiście na ich stronie jest wersja z cyfrą 8 na końcu.
    Zainstalowałem tą wersję poprzez pendriva i teraz YouTube i pogoda działają lepiej..Rpas - A gdzie kupiłeś taki moduł WiFi o którym piszesz?
    W jaki sposób można by skorzystać z widżetu IPTV na tym dekoderze?
    sosarek

Level 43  
    Przecież tych na Ralinku jest pełno ;) Link