Witam.
Czy istnieje aplikacja na
Iphona, która umożliwia oglądanie kanałów, łącząc się z odbiornikiem na odległość, poprzez adres ip?
Dziękuję za podpowiedź.
Musiałbyś postawić jakiś serwer który strumieniował by transmisję aktualnie uruchomionego kanału.
Spoko, jeśli zawodzą wszystkie rozwiązania wymagające niebywałej wiedzy to najprostsze sposoby zawsze okazują się najskuteczniejsze. NIENAWIDZĘ dyletantów którzy klepią swe racje, nie zwracają uwagi na to co zostało napisane wcześniej.
I nic nadal nie wiadomo. Jak rozwiazales to opisz troche jak zrobiłeś bo tak to pisanie dla pisania ze ogarnałeś.
Bo to zależy od systemu pod jakim odbiornik działa.
Generalnie wszystkie obrazy enigma2 maja możliwość stream przez IP.
Możesz nawet przez przeglądarkę w telefonie czy komputerze oglądać.
To wszystko.
I nic nadal nie wiadomo. Jak rozwiazales to opisz troche jak zrobiłeś bo tak to pisanie dla pisania ze ogarnałeś.
Bo to zależy od systemu pod jakim odbiornik działa.
Generalnie wszystkie obrazy enigma2 maja możliwość stream przez IP.
Możesz nawet przez przeglądarkę w telefonie czy komputerze oglądać.
To wszystko.
No nie wiem co mam Ci napisać bo trochę ręce mi opadają Nic konkretnego nie napisałeś tylko to ze można na telefonie odbierać a to już wiemy. Słowo daje nie mogę Cie pojąć. Wiadomo również, ze we własnej sieci to nie problem i intuicyjnie mozna to zrobic ale rozumiem, że ogarnąłes ogladanie przez neta i o to pytam - o konkretny program np na ios i ewnetualne ustawiernia na routerze a Ty nic a nic
Pytasz o aplikacje w telefonie do oglądania swojego tunera.
Masz odpowiedź dokładną do pytania - nic nie trzeba robić. Wystarczy aplikacja i już. Wszystko robi z automatu tuner.
Jak chcesz poza własną sieć, to naturalnie musisz zrobić przekierowanie na routerze oraz w box'ie wejść w konfigurację OpenWebIf i zaznaczyć "Enable HTTP Authentication".
Tadaaaa.
Czy teraz jaśniej?
Pytasz o aplikację do łączenia się. A nie jak zrobić stream przez internet swojego odbiornika satelitarnego. Istota tkwi w zadawaniu odpowiednich pytań.
Skoro pytasz o samą aplikację, to ja osobiście rozumiem, że nie chodzi ci o konfigurację routera i sat box tylko samą apkę do oglądania.