Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault trafic 2018 - Głośniki audison i wzmacniacz a nadal fatalny dzwiek

mochaszi 20 Sep 2020 18:54 1392 4
    mochaszi
    Level 9  
    Dzień dobry,
    Postanowiłem ulepszyć seryjne nagłośnienie w traficu spaceclass - seryjnie 4 głośniki - 2x 165mm z przodu i 2x 130mm z tylu.
    Z racji że mam rozbudowane seryjne radio to je zostawiłem.
    Zamontowałem
    Audison apx6.5 na przód
    I ap5 na tył ( miały być apx ale sprzedawca się pomylił)
    Do tego wzmacniacz cyfrowy Sony s400d

Dźwięk nadal fatalny, wysokie tony nieistnieją, a głośniki strzelają przy otworzeniu auta z racji podania napięcia przez wzmacniacz .
    Co mogę zrobić ? Maty do wygłuszenia przednich drzwi już mam, myśle tez nad wymiana kabli bo seryjne strasznie cienkie Renault trafic 2018 - Głośniki audison i wzmacniacz a nadal fatalny dzwiek
    prosiak_wej
    Level 38  
    Pytanie zasadnicze, jakiej jakości źródłem dźwięku jest seryjne radio? Podłącz pod wzmacniacz inny odtwarzacz, nawet telefon, aby mieć porównanie. W swoim Clio III też chciałem wymieniać głośniki, ale na szczęście wcześniej kupiłem inne radio - Sony MEX-N6002BD. O ile odtwarzanie DAB+ to czysta kpina, również z ludzi niesłyszących, to pliki FLAC a nawet MP3 brzmią wyśmienicie na fabrycznych głośnikach.
    mochaszi
    Level 9  
    Spodziewam się, że zmiana źródła dźwięku da piorunujący efekt, ale jak wspomniałem nie chcę zmieniać ze względu na rozbudowaną funkcjonalność - seryjna kamera cofania, czujniki, wskaźniki jazdy eko, telefon itp .
    Może procesor dźwięku ? 😔
    prosiak_wej
    Level 38  
    Jest takie przysłowie, mówiące że bicza nie ukręcisz. O ile z VHS nie wyciągniesz jakości FullHD, to z kiepskiego źródła dźwięku nie wyciągniesz czegoś czego nie daje. Sprawdź najpierw z innym odtwarzaczem, czy będzie różnica.
    Anonymous
    Level 1