Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki robót sprzątający do 2000?

diabeel 24 Sep 2020 22:00 1476 8
    diabeel
    Level 17  
    Szukam robota sprzątającego do 1000zl.
    Powierzchnia do sprzątania 70m2, głównie panele ale są dwa dywany, w domu są koty z krótka sierścią.
    Zależy mi na tym aby wyjeżdżał codziennie na sprzątanie i wracał do stacji dokującej.
    Co powiecie na roombe 880 za 650zl?
    Znajdę coś wartego uwagi w tym przedziale cenowym.
    Oczywiście do gruntownego sprzątania raz w tygodniu wyjedzie konkretny odkurzacz.
    sasiadstar
    Level 23  
    diabeel wrote:
    Oczywiście do gruntownego sprzątania raz w tygodniu wyjedzie konkretny odkurzacz.

Śmiem twierdzić że robot-odkurzacz lepiej posprząta niż "konkretny odkurzacz".
    Po gruntownym sprzątaniu puściłem robota a i tak jeszcze nazbierał syfu. Jedyny problem to narożniki ale to ze względu na ich okrągły kształt i to dotyczy raczej każdego modelu.
    Odkurzacz o którym mówisz hmm miałem do testów podobny i jego "inteligencja" daje dużo do myślenia. Nie posiada kamery lub lidar-u a to oznacza że tylko odbija się od ścian. Nie polecam.
    Do dużych powierzchni potrzebny ci odkurzacz który rozpozna otoczenie i je sobie zmapuje.
    Lepiej dołożyć i nie dziadować (można wziąć na raty).
    Ja osobiście posiadam roborock s55 (55-czarny 50-biały) i nie wyobrażam sobie już życia bez niego.
    Sprząta 2 razy dziennie jak nas nie ma w domu, jakość sprzątania oceniam na 5+.
    Posiada opcję mopowania, wyboru pomieszczeń do sprzątania i wiele innych ustawień.
    Mopowanie kiepskie na 3, bardziej to przecieranie niż mopowanie.
    Obecnie wyszedł model MAX który robi to 100 razy lepiej.
    Wybrałem xiaomi bo jest kilka razy tańszy od "super" i-robotów, a dodatkowo posiada więcej funkcji, szczególnie po ostatniej aktualizacji oprogramowania.
    sasiadstar
    Level 23  
    Tu masz kanał vacuum Wars
    Koleś zrobił testy 10-tek odkurzaczy i wcale to nie jest takie idealne rozwiązanie(wałki).
    https://www.youtube.com/channel/UCvavJlMjlTd4wLwi9yKCtew

Dodano po 1 [minuty]:

I-robot to taka sama firma jak dziesiątki innych to taki APPLE w świecie robotów co nie oznacza że idealne.

Dodano po 45 [sekundy]:

Po co przepłacać za coś co można kupić taniej i nie oznacza to że będzie gorsze.
    jedrzej0000
    Level 12  
    Czemu używany? Za niecały tysiąc możesz kupić nową 605 :) Całkiem dobrze się sprawuje, tyle że nie ma wifi.
    diabeel
    Level 17  
    Zmienił się budżet. Szukam czegoś do 2000zł.
    Na co warto zwrócić uwagę?
    Powierzchnia do sprzątania 70m2, głównie panele ale są dwa dywany, w domu są koty z krótka sierścią.
    Zależy mi na tym aby wyjeżdżał codziennie na sprzątanie i wracał do stacji dokującej.
    Roomba 975 lub 976 da rade?