Dzień dobry mam problem z zamianą licznika do swego seata wyświetlasie "wegfahrsperre amtiw" czyli blokada immobilizera. Jestem z Częstochowy może ktoś mi by pomógw w tej sprawie oczewiście że odwdzięczę się. Posiadam vcds i Delphi.
same piny nic nie dadzą ,potrzebny jeszcze CS itp.. z liczników.
Z org. licznika może coś wydobędziesz,ale z nowego już nie tak prosto bo masz zblokowane immo i nie da się nic poczytać w podobny sposób jak z org.
Nie ma chyba taniego sprzętu aby to ogarnąć.
Podjedź do kogoś kto "naprawia takie rzeczy" Tylko najpierw zrób sobie kwity na wymianę licznika z powodu gaśnięcia wyświetlacza czy jakiejś innej przypadłości ,bo za wymianę budzika można wylądować za kratkami bo wymyślili na to z braku zajęć paragraf. ...
No tak jest wyświetlacz mi to działa to gaśnie ?i dla tego wymieniam. Dziękuje napisał mi jeden fachowiec ,że mógł by mi to zrobić ,ale mam wysłać Liczniki i sterownik z kluczem myślę że to się zrobi.
Udało się wymienić te Liczniki za pomocą fachowca adam7009 polecam wszystkim kto potrzebuje pomocy przy podobnych problemach w samochodzie. Bardzo dziękuję Panu adam7008