logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Błąd formatowania pendrive w Windows, komunikaty ChipGenius i FlashBoot

Smolarz 27 Wrz 2020 08:33 1509 3
REKLAMA
  • #1 18944919
    Smolarz
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    Wyskakuje komunikat: "Windows nie był w stanie dokończyć formatowania " Wszystko się zaczęło od zresetowania się pc przy formatowaniu pendrive.
    Informacje z programu ChipGenius:
    Błąd formatowania pendrive w Windows, komunikaty ChipGenius i FlashBoot

Błąd formatowania pendrive w Windows, komunikaty ChipGenius i FlashBoot

Błąd formatowania pendrive w Windows, komunikaty ChipGenius i FlashBoot Błąd formatowania pendrive w Windows, komunikaty ChipGenius i FlashBoot

Próbowałem formatować za pomocą FlshBoot komunikat:
    Opening target USB storage device ...
    Deducing VFAT filesystem parameters for physical disk #1 (H:) ...
    Creating empty VFAT filesystem on physical disk #1 (H:) ...

*** ERROR ***
    Failed to write to physical disk #1 (H:): The request could not be performed because of an I/O device error.
  • REKLAMA
  • #2 18944981
    7936
    Poziom 18  
    Ocena: 79
    Najprędzej zrobisz format na jakim kolwiek linuxie. Miałem taki przypadek ,win nie dał rady.
  • REKLAMA
  • #3 18945019
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2021
    Witam,
    zgadzam sie, jezli dysk nie ma problemow fizycznych to uzyj gparted, w razie czego usun partycje i ustaw wszstko od nowa.
    Sprawdz wydajnosc tak otrzymanego dysku,przewaznie format fabryczny jest najlepszy a wszelkie modyfikacje zwalniaja dyski USB.
    Pozdrawiam
  • #4 18945062
    Smolarz
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    Udało mi się w programie AOMEI Partition Assistant Professional usunąć partycję a następnie sformatować i już wszystko działa jak się należy :)
REKLAMA