Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Jaka pamięć RAM do laptopa Toshiba satellite c55d-b5102

magister99 27 Sep 2020 11:13 732 8
    magister99
    Level 3  
    Witam. Posiadam jak w temacie laptopa Toshiba. Ma on już kilka lat i trochę wolno chodzi. Teraz ma 4GB ram, chciałbym zwiększyć mu do 8GB. Pomożecie jaką pamięć kupić, w Googlach nie znalazłem pamięci do tego modelu. Chciałbym na tym laptopie korzystać z programu inventor 2017, jak myślicie po zwiększeniu pamięci będzie dobrze?
    Jaka pamięć RAM do laptopa Toshiba satellite c55d-b5102
    Bródka

Level 42  
    Z tego co widac w necie masz tam DDR3 ale jeden slot ram, wiec dużo nie zdziałasz. Procesor kompletnie nie nadaje sie do autocada. Robisz duże projekty ?
    magister99
    Level 3  
    Dopiero zaczynam zabawę z inventorem.
    Pedros050
    Level 43  
    Masz pamięci nisko napięciowe DDR3L 1.35V 1600MHz. Wymień na 8GB DDR3L 1.35V 1600MHz.
    Bródka

Level 42  
    No to nie na takim sprzęcie co masz - potrzebujesz co najmniej dobrego i5, min 8gb ramu, dysk ssd i dobrze mieć dedykowaną grafikę do tego
    Nie mówię że nie będzie to działało u Ciebie ale sam widzisz jak to działa obecnie, zmiana ramu niewiele da
    magister99
    Level 3  
    Zaproponujesz jakiś poglądowy laptop?
    Bródka

Level 42  
    W firmach używa sie dell precision ale to koszt ponad 10 tys zl
    W sklepach online masz pełno laptopów, z konfiguracja jaką Ci podałem trzeba liczyć spokojnie 3500zl w górę
    Kwestia rozmiaru, marki itp, tak naprawdę to do projektów używa się dużego monitora, a laptop podłącza sie pod replikator portów. Ale jak Ty zaczynasz to wszystko zależy od twojego budżetu
    magister99
    Level 3  
    Myślę o kupnie laptopa poleasingowego
    magister99
    Level 3  
    Kupiono nowy laptop.