Cześć,
szukając na forum elektrody porad dotyczących termostatów kompatybilnych z moim piecem (Saunier Duval Isotwin Condens) nie znalazłem żadnych konkretów w temacie termostatów rekomendowanych do mojego pieca więc pytanie/ prośba co moglibyście zaproponować co by pasowało do moich potrzeb:
- dom 130m2
- instalacja (rurki, skrzynka, etc.) jest już położona
- podłogówka parter i piętro
- osobne termostaty/ sterowniki na każde pomieszczenie
- chciałbym móc programować temperaturę w każdym pomieszczeniu wg rozkładu godzinowego i 7 dni w tygodniu
- chciałbym móc ręcznie zmieniać temperaturę w każdym pomieszczeniu gdy uznam, że jest za ciepło lub za zimno
- programowanie temperatury na WiFi byłoby fajnym i nawet przydatnym gadżetem ale chyba wystarczy żeby działało jedynie w największym pokoju (salon połączony z kuchnią na parterze)
Deweloper i firma od hydrauliki ograniczyła mi na razie wybór jedynie do jak mi się wydaje drogich modeli Salus:
Będę wdzięczny za każdą pomoc i sugestię.
szukając na forum elektrody porad dotyczących termostatów kompatybilnych z moim piecem (Saunier Duval Isotwin Condens) nie znalazłem żadnych konkretów w temacie termostatów rekomendowanych do mojego pieca więc pytanie/ prośba co moglibyście zaproponować co by pasowało do moich potrzeb:
- dom 130m2
- instalacja (rurki, skrzynka, etc.) jest już położona
- podłogówka parter i piętro
- osobne termostaty/ sterowniki na każde pomieszczenie
- chciałbym móc programować temperaturę w każdym pomieszczeniu wg rozkładu godzinowego i 7 dni w tygodniu
- chciałbym móc ręcznie zmieniać temperaturę w każdym pomieszczeniu gdy uznam, że jest za ciepło lub za zimno
- programowanie temperatury na WiFi byłoby fajnym i nawet przydatnym gadżetem ale chyba wystarczy żeby działało jedynie w największym pokoju (salon połączony z kuchnią na parterze)
Deweloper i firma od hydrauliki ograniczyła mi na razie wybór jedynie do jak mi się wydaje drogich modeli Salus:
Quote:- Termostat tygodniowy Salus Quantum – posiada możliwość ustawienia niezależnie temperatury na każdy dzień tygodnia, wyświetlacz lcd - cena 490 zł netto/szt.
- Termostat dobowy LCD Salus VS35 – posiada możliwość ustawienia niezależnie temperatury na dzień i noc, wyświetlacz lcd. Dostępne wersje w kolorze białym i czarnym. - cena 295 zł netto/szt.
- Termostat Salus manualny z pokrętłem – cena 148 zł netto/szt.
Dodatkowo koszt siłowników 49 zł netto/szt.
Będę wdzięczny za każdą pomoc i sugestię.