Witam, od kilku dni zaczęły mi się pojawiać masowo komunikaty o tym, że mój komputer został przejęty, z różnych stron www, z poczt jak gmail.com czy wp.pl, zażądano zmiany hasła itp. Strony potrafiły dać komunikat, że mam zainfekowany komputer i nie mogę otworzyć tych stron itp. Skanowałem Malwarebytes bo mam go jako podstawowe zabezpieczenie i do tego mam jeszcze VoodooShield. Nic nie znalazłe Malwarebytes, miał już jakieś zablokowane strony określona jako złośliwe. Ale dzisiaj od rana był problem z uruchamianiem ogólnie różnych aplikacji, skanowałem, kombinowałem, oczyściłem co się dało CCleanerem. Nie mogę uruchomić np gry która nigdy nie miała takiego problemu. Od 3 lat. Ostatnio trafiła na listę złośliwych stron w Malwarebytes, ale normalnie dawało się ją uruchamiać, od dzisiejszego poranka nie. Pomyślałem, że może coś głębiej siedzi, próbowałem zainstalować SpyShelter, ale nie mogę go uruchomić bo pojawia się komunikat, że klucz nie jest już ważny. A jest to darmowa wersja na miesiąc bez żadnego klucza pobrana ze strony producenta.
Zainstalowałem Arcabit antywirusowy, ale nic nie znalazł. Nowe typy wirusów są ciężkie do wyłapania, od kilku tygodni mam takie dziwne zachowania komputerra, takie typowe dla infekcji, ale skoro nic nie złapały programy zabezpieczające...
Dzisiaj problem z grą zrobił się taki jak na zrzutach, że pamięć nie może być written.
Załączam zrzuty z listą zablokowanych stron i komunikatem z próbą uruchomienia gry.
A także logi z FRST.
bardzo proszę o opinię i ewentualną pomoc z FRST.
Z ciekawości zajrzałem na stronę z butami któa jest na liśćie Malwarebytes i pojawiła się informacja od Arcabit, że strona jest zainfekowana trojanem. Wydaje mi się, że wcześniej tego nie było tj przed zainstalowaniem dzisiaj Arcabit. Czy to z tej strony mogłem poczęstować się trojanem? Internetowa strona banku do bankowości internetowej też zgłaszała mi problem z infekcją, ale po chwili normalnie mogłem się zalogować, hmm...
Zainstalowałem Arcabit antywirusowy, ale nic nie znalazł. Nowe typy wirusów są ciężkie do wyłapania, od kilku tygodni mam takie dziwne zachowania komputerra, takie typowe dla infekcji, ale skoro nic nie złapały programy zabezpieczające...
Dzisiaj problem z grą zrobił się taki jak na zrzutach, że pamięć nie może być written.
Załączam zrzuty z listą zablokowanych stron i komunikatem z próbą uruchomienia gry.
A także logi z FRST.
bardzo proszę o opinię i ewentualną pomoc z FRST.
Z ciekawości zajrzałem na stronę z butami któa jest na liśćie Malwarebytes i pojawiła się informacja od Arcabit, że strona jest zainfekowana trojanem. Wydaje mi się, że wcześniej tego nie było tj przed zainstalowaniem dzisiaj Arcabit. Czy to z tej strony mogłem poczęstować się trojanem? Internetowa strona banku do bankowości internetowej też zgłaszała mi problem z infekcją, ale po chwili normalnie mogłem się zalogować, hmm...