Jak w tytule, szukam telewizora LED 55" z 100Hz oraz długim wsparciem systemu (nie chce za 2-3 lata bawić się w jakieś dokupywanie boxów, więc patrze na nowe modele). Budżet ok. 3000-3500zł.
Moje typy:
LG 55SM8600 - klasyk, najtańszy, ale są już problemy, żeby go dostać nowego (dużo jest powystawowych, itp). Minusem też jest, że to 2019r.
LG 55SM9010 - jak wyżej, większa dostępność, wyższa cena. Rocznikowo to nie wiem
LG 55NANO863NA - da się kupić na promocjach za 3500zł, 2020
LG 55NANO867NA - da się kupić na promocjach za 3500zł, 2020
Co o tym sądzicie?
Wrzucam jeszcze ankietę:
1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? 2,5-3m
2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? prosto i delikatny kąt - tv będzie na środku ściany, a po przeciwnej stronie jest narożnik od brzegu do 3/4 długości ściany
3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? nie posiadam
4. Jaką markę preferujesz? obojętne, byle nie jakiś noname, podobają mi się lg bo jest sporo modeli na centralnej stopie, fajny pilot mają, wyszukiwanie głosowo
5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 55"
6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? telewizja naziemna i internet (po ethernecie, już kabel przygotowany). Konsoli nie będzie.
7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? żona typową telewizję, seriale, jakieś programy na zasadzie oglądam bo akurat leci, ja natomiast używać będę tylko do rzeczy internetowych - netflix, youtube, twitch, przeglądarka, itp.
8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? nie gram, a do gier to jest pc
9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? tak
10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? i tak i tak
11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? 3000-3500zł
Moje typy:
LG 55SM8600 - klasyk, najtańszy, ale są już problemy, żeby go dostać nowego (dużo jest powystawowych, itp). Minusem też jest, że to 2019r.
LG 55SM9010 - jak wyżej, większa dostępność, wyższa cena. Rocznikowo to nie wiem
LG 55NANO863NA - da się kupić na promocjach za 3500zł, 2020
LG 55NANO867NA - da się kupić na promocjach za 3500zł, 2020
Co o tym sądzicie?
Wrzucam jeszcze ankietę:
1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? 2,5-3m
2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? prosto i delikatny kąt - tv będzie na środku ściany, a po przeciwnej stronie jest narożnik od brzegu do 3/4 długości ściany
3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? nie posiadam
4. Jaką markę preferujesz? obojętne, byle nie jakiś noname, podobają mi się lg bo jest sporo modeli na centralnej stopie, fajny pilot mają, wyszukiwanie głosowo
5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 55"
6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? telewizja naziemna i internet (po ethernecie, już kabel przygotowany). Konsoli nie będzie.
7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? żona typową telewizję, seriale, jakieś programy na zasadzie oglądam bo akurat leci, ja natomiast używać będę tylko do rzeczy internetowych - netflix, youtube, twitch, przeglądarka, itp.
8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? nie gram, a do gier to jest pc
9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? tak
10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? i tak i tak
11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? 3000-3500zł