Witam , mam problem z moja bmka , chodzi o wycieraczki . Od jakiegoś tam czasu szwankowały tzn gdy załączyłem wycieraczki , one powoli ale to powoli działały , aż po takich 3cyklach i wróciły so stanu Normalnego . Ostatnio jechałem autem W deszcz a Tu lipa nie działają wycieraczki , z ledwością się kręciły , potem na drugi dzień chce jechać , zrobiły jeden cykl gdy je załączyłem , potem nie działały na 1-2 biegu , a na 3 chodziły , i po chwili już Wgl nie działają. Sprawdziłem silnik wycieraczek była tam woda , ponieważ miałem kanał zatkany , spuściłem ta wodę , wysuszylem silniczek i nic , dodam ze dochodzi napięcie na dwa piny po załączeniu wycieraczek 3v rozkręciłem filtr prawy od powietrza odkręciłem osłonę z góry , i znalazłem przekaźnik który odpowiada za wycieraczki .dochodzi tam 12 v , gdy dałem + na jednych z pinów przez żarówkę to wycieraczki działały hak należy .. dodam jesscze ze po daniu z 8-10razy spryskiwaczy , działają a po tych 10razach nie dają o sobie znaku , i mam takie pytanie odpowiada za te wycieraczki jeszcze jakiś przekaźnik , co mógłbym zrobić żeby problem rozwiązać ?