Jest iphone 12 mini 5,4" nie trzeba plecaka wystarczy torba.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therepiimaa wrote:Mam pytania:
1. Czy w nowym iPhone da się wysyłać takie pliki jak mp3, flac, mov, mp4 i wiele innych przez blouetooth do innego smartfonu aniżeli tylko do iPhone'ów?
2. Czy w nowym iPhone da się odebrać wspomniane wyżej pliki od innego smatrfonu aniżeli inny iPhone?
3. Czy do pamięci nowego iPhonea da się łatwo (bez iTues/iCloud online) przenosić pliki pomiędzy komputerami pracującymi na Linux i Windows?
4. Jeśli na powyższe trzy pytania odpowiedziano nie/nie/nie to czwarte brzmi: kto to jeszcze kupuje?
piimaa wrote:3. kolory na wyświetlaczach też są znacznie lepsze aniżeli u konkurencji
piimaa wrote:4. jakość dźwięku w słuchawce np. na ulicy w huku jest rewelacyjna nawet w starym iPhone5.
piimaa wrote:zasięg słuchawki (zasięg sieci) znacznie lepszy aniżeli w wielu, nawet najnowszych telefonach konkurencji
piimaa wrote:6. głośność dzwonków = bajer! Śmiało można iść na cmentarz i budzić "ukochanych".
piimaa wrote:7. szybkość połączeń = iPhone z każdej używanej przeze mnie sieci nigdy nie zastanawia się tak jak robią to inne telefony! Praktycznie po 1.5sekundy od rozpoczęcia połączenia od razu słychać w słuchawce sygnał. Bardzo szybko łączy.
piimaa wrote:8. Bateria - stara bateria po wielu latach nadal trzyma mi w 2G około 4dni. Wynik bardzo dobry. Piszę dziennie około 200sms, odbieram około 10 rozmów. Nie używam internetu, telefon logowany tylko do 2G a na noc w godz. 23-6 tryb samolotowy. Jak na oryginalną baterię nigdy jeszcze niewymienianą myślę że wynik super. Dla przykładu Huawei P8 w tym samym trybie użytkowania (telefon z 2017r) trzyma około 3dni.
piimaa wrote:No i ostatni na koniec ... tym razem jeszcze minus iPhonea: każdy chce to zwinąć!!!!! Czają się nawet na starego iP5. Nie ma dnia aby gdzieś w sklepie, na ulicy, w metrze nie czaił się jakiś z kapturem na łbie. To największy minus iPhonea.
piimaa wrote:No to ja dodam jeszcze:
1. podczas wysyłania SMS na liście wysłanych pokazuje tylko zbiorczą godzinę, np. piszę z mężem kilkanaście smsów rano, kilkanaście w południe i kilka po południu.
mick1 wrote:A co do złodziei - w czasach szyfrowania i lokalizacji skradzionego telefonu, niewielu jest chętnych na cudze słuchawki.
HandMade wrote:Kolego Erbit może nie jestem bogaty jak Bill Gates ale na nowy iPhone co roku mógłbym sobie pozwolić. Miałem też okazję posługiwać się sprzętem tej marki. Nie obchodzi mnie w co ta firma celuje. Wychodzę z założenia, że ważne abyś Ty jako konsument był świadomy swoich potrzeb. Ja np. potrzebuję do rozmów, komunikatorów i przeglądania stron internetowych. Powiedz mi argumenty dla których miałbym kupić telefon za 5k a nie za 5 stów?
Twoja odpowiedź jest idealna dla wszelakiej maści korporacji. Kupuj bo potrzebujesz, nie zastanawiaj się czy Ci to potrzebne.
Erbit wrote:HandMade wrote:Kolego Erbit może nie jestem bogaty jak Bill Gates ale na nowy iPhone co roku mógłbym sobie pozwolić. Miałem też okazję posługiwać się sprzętem tej marki. Nie obchodzi mnie w co ta firma celuje. Wychodzę z założenia, że ważne abyś Ty jako konsument był świadomy swoich potrzeb. Ja np. potrzebuję do rozmów, komunikatorów i przeglądania stron internetowych. Powiedz mi argumenty dla których miałbym kupić telefon za 5k a nie za 5 stów?
Twoja odpowiedź jest idealna dla wszelakiej maści korporacji. Kupuj bo potrzebujesz, nie zastanawiaj się czy Ci to potrzebne.
Zmieniam zdanie. Ty musiałbyś zarabiać dwa zera na końcu więcej by kupić Iphona i dodatkowy aparat![]()
Natomiast jak nie rozumiesz o czym napisałem (i dodatkowo niepotrzebnie się irytujesz) to zadam Tobie retoryczne pytanie: dlaczego nie jeździsz Cinquecento albo Fiatem 126p? W końcu to też są samochody i na pewno są dużo tańsze w zakupie i w utrzymaniu od tego samochodu, którym obecnie jeździsz.
Gdybyś zarabiał jedno zero mniej jeździłbyś Cinquecento lub wcale. Gdybyś zarabiał dwa zera więcej używałbyś np. znienawidzonego Iphone albo inny, drogi telefon z dziś nieprzydatnymi tobie funkcjami.
EOT.
piimaa wrote:
Jakim problemem byłoby zagonić do pracy programistów np. Huawei i stworzenie oprogramowania na bazie czegoś w deseń AOKP/AOSP czy nawet JellyKing a nawet Cyjana? Przecież, te wszystkie śmiechowe apki dla andka da się zastąpić czymś naprawdę konkretnym gdyby napisało się to pod konkretny model telefonu, prawda?
.
piimaa wrote:
Moim zdaniem Apple jest nieuczciwą firmą bo nikomu nigdzie w reklamach swoich produktów jak dotąd nie powiedziała, że wszystkie wprowadzane u nich technologie i rozwiązania w 95% przypadków współpracują jedynie ze sprzętem tylko Appla.
Naprawdę, są tysiące osób które iPhonea kupiły tylko raz.
piimaa wrote:
Bardzo przepraszam, to mój ostatni wpis w tym wątku, wybaczcie ale tu nie ma nad czym dyskutować albowiem moim zdaniem, przy takich cenach to iPhone powinny być w 100% sterowane głosowo bo... jeszcze chwila i jedynymi użytkownikami tego będą ludzie mający biały kaftan i rączki związane z tyłu.
piimaa wrote:...
Naprawdę wersja 128GB kosztuje ponad 5100zł ?
A wersja 256GB w cenie bliskiej 6000zł i prawie 6700zł za 512GB?
^ToM^ wrote:wypróbowałem funkcję klonowania telefonu.
^ToM^ wrote:...
To trochę tak jak ktoś namówiłby ciebie na zakup małego fiata a ty chcesz wozić 5 osób i bagaż. Wiadomo, że taki zakup nie ma kompletnie żadnego sensu.
2konrafal1993 wrote:...chęć pokazania "stać mnie a ciebie nie biedaku" ...