Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Laguna 2 mam problem z tylnymi światłami przeciwmglowymi nie świecą

Piterr1987 21 Oct 2020 17:37 1524 6
    Piterr1987
    Level 4  
    Witam. Tylne swiatla w klapie obydwie strony nie świecą swiatla przeciwmglowe i kierunki sprawdzalem żarówki bezpieczniki wszystko ok. Trochę mnie dziwi bo działają swiatla dzienne i stopu i nie wiem zgłupiałem w czym może być problem.. Przednie działają bez problemu kontrolna na desce świeci przekręcam po raz drugi na tylne kontrolka się zapala ale z tyłu nie widać reakcji. Nie wiem czy nie ma zwarcia bo jak prxytrzymam na pokretle to na desce błyśnie raz świeci i specyficzny dźwięk klikklik jak by zapamiętywanie taka moja rozkmina..
    JayRo
    Level 34  
    Jak jest hak na wyposażeniu to przyczyną może być też zawilgocone gniazdo przyczepki. Tam jest taki przełącznik, który odcina przeciwmgłowe po podłączeniu wtyczki. Ale jak haka nie ma to jedno podejrzenie mniej.
    Piterr1987
    Level 4  
    Hak Jest kostka była nietypowa na 13 pinow jak dobrze pamietam chyba Europejska dokupiłem nasza standardowa i wpiolem kostkę w kostkę
  • Helpful post
    JayRo
    Level 34  
    Jeżeli to adapter to wyjmij i sprawdź czy się światła pojawią.
    Piterr1987
    Level 4  
    Wypiolem i działaja przeciwmgielne Malina. Dziękuję bardzo kurde jakie to proste a wcześniej patrzyłem na ta wtyczkę lampy zdemontowalem żarówki nowe i dalej nic a tu proszę nom oki przeciwmgielne działają a co z kierunkami w klapie sprawdzę jeszcze te kable które wychodzą z karoseri do klapy może tam gdzieś ta zacięte czy coś w tym stylu ale nie bardzo mi się wydaje żeby akurat dwie strony siadly na raz
    Piterr1987
    Level 4  
    Wypiolem i działaja przeciwmgielne Malina. Dziękuję bardzo kurde jakie to proste a wcześniej patrzyłem na ta wtyczkę lampy zdemontowalem żarówki nowe i dalej nic a tu proszę nom oki przeciwmgielne działają a co z kierunkami w klapie sprawdzę jeszcze te kable które wychodzą z karoseri do klapy może tam gdzieś ta zacięte czy coś w tym stylu ale nie bardzo mi się wydaje żeby akurat dwie strony siadly na raz

Dodano po 1 [godziny] 25 [minuty]:

Wyjąłem adapter z kostki przy haku do przyczepki