Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Focus mk1 Brak basu po wymianie radia.

Tymbark007 25 Oct 2020 17:34 324 3
  • #1
    Tymbark007
    Level 3  
    Witam mam taki problem, a mianowicie ostatnio kupiłem nowe radio Sony DSX-A410BT. Zamontowałem wszystko okej. Sęk tkwi w tym, iż bas w porównaniu do standardowego radia jest tak znikomy i mało wyrazisty, że postanowiłem założyć ten temat. W porównaniu do starego radia została tam jedna wtyczka bez żadnego podłączenia, lecz z tego co mi wiadomo jest to moduł do sterowania z kierownicy. Mogę się mylić ekspertem nie jestem. Da się to jakoś skorygować? Słucham przez bluetooth wiem, że to wpływa na jakość dźwięku, ale jednak nie aż tak. Dodam tutaj fakt, że wysokie,średnie tony są nawet na lepszym poziomie tylko 'głęboki' bas czyli mam tutaj na myśli ten naprawdę niski jest strasznie mizerny. Oryginalne radio to '6000 CD'
  • #2
    Mierzejewski46
    Level 36  
    Muszę ciebie zasmucić. Radia Sony nie mają dobrego basu. Nawet te z serii xplod. Mizernie grają. Lepszym rozwiązaniem byłby Pioneer. Dzieli je przepaść w jakości dźwięku.
  • #3
    adam_1991r
    Level 27  
    A nie miałeś jakiś podbić włączonych w oryginalnym radiu? Kwestia jeszcze jak masz ustawione te nowe radio? Może tu jest problem
  • #4
    Tymbark007
    Level 3  
    Generalnie podbijałem aplikacja na telefonie. Praktycznie ustawiłem sam bas niewiele to dało. Na radiu dałem opcje 'extrabass' coś w tym stylu na maksymalna wartość '2'. Możliwe, że to wina radia. Jednakże naprawdę jest tragedia jeśli chodzi o ten bas. Podpiąłem to tak: dwie przejściówki od tych oryginalnych z samochodu i jedna łącząca te dwie w jedną do radia. Możliwe, że tutaj coś koliduje, lecz ogólnie gra dobrze także nie podejrzewałem tutaj tego.