Witam serdecznie. Czy istnieje możliwość dołożenia czujnika zmierzchu do lampeczek załączonych na zdjęciu?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereSzymon88888 wrote:A czy ten jest aż tak rozbudowany? On tylko tak wygląda, a jeśli się postarać to całość zmieściłaby się w kostce do gry.Nie ukrywam ze zależało by mi na jeszcze prostszym układzie.
Szymon88888 wrote:Potrafi kolega dobrać elementy pomierzyć układ i uruchomić ?Ok zakupie elementy i dam znać . Jeśli można wytłumaczyć mi tak prostym językiem dlaczego ten układ który ja wysłałem jest nie dobry?
W.P. wrote:Też tak uważam.Jak pisałem, wartości elementów to wartości startowe.
Nie da się przeprowadzić precyzyjnych obliczeń, gdyż należało by zacząć od charakterystyki fotorezystora wyznaczając rezystancję dla wielkości oświetlenia, przy którym ma nastąpić załączenie i wyłączenie układu.
Szymon88888 wrote:Jako układ to mogłoby działać, ale uwierz mi, zniechęcisz się podczas uruchamiania.Jeśli można wytłumaczyć mi tak prostym językiem dlaczego ten układ który ja wysłałem jest nie dobry?
CYRUS2 wrote:Przecież napisałem w #10 "Zacząłbym od takiego układu" i potem "wartości elementów to wartości startowe."Kolega WP nie napisał, że to nie jest dokładnie policzony prototyp..
WP wrote:Przecież napisałem w #10 "Zacząłbym od takiego układu" i potem "wartości elementów to wartości startowe."
Mam cichą nadzieję, że inni Koledzy zrozumieli co napisałem w #10 i #16.
W.P. wrote:Jak pisałem, wartości elementów to wartości startowe....
cyrus2 wrote:Też tak uważam.
Dodatkowo projekt utrudnia bardzo niskie napięcie zasilania - tylko 3V (dwie baterie)
CYRUS2 wrote:Dlaczego kolega WP wciska , że nie zrozumiałem tekstu ?
Szymon88888 wrote:sporządziłem taki „ulep” proszę wybaczyć ale sporządziłem tak jak potrafię