Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

konwerter rs232(485)/ethernet

kingarth 13 Oct 2005 08:55 16573 14
    kingarth
    Level 2  
    Witam,

Czy może ktoś z Was orientuje jak najprościej zabrać się do projektowania konwertera z rs232/485 na ethernet? Może ktoś z
    Was posiada materiały na temat jak zbudować taki układ lub jak oprogramować taki konwerter.

Za odpowiedzi z góry dziękuję.
    Pozdrawiam,
    Artur
    gwarych
    Level 21  
    Szukaj bodaj w Elektronice dla Wszystkich lub w Elektronice Praktycznej tam zdaje się widziałem coś podobnego - tylko nie pamiętam czy USB / Ethernet czy RS / Ethernet , ale są też chyba takie gotowe w dość przystępnej cenie moduły gotowe do użycia lub do samodzielnego montażu

Jak nie znajdziesz a wpadnie mi w oko to Ci uściślę :D ale dopiero po niedzieli jak skończy mi się malowanie w pracowni ;)
    symndz
    Level 16  
    MOXA ma takie moduly i dostepne u jakiegos przedstawiciela w PL szczegoly na priv albo googlac!!

symndz
    strdaniel
    Level 20  
    radzę szukać na www.rs485.com

bankowo coś się tam znajdzie

pozdrawiam
    dezydery
    Level 15  
    www.plum.pl mają w swojej ofercie takie konwertery mimo ze firma zajmuje sie zupełnie inna branżą
    piwek9
    Conditionally unlocked
    Przyłączę się , szukam ethernet RS232 ,czegoś możliwego do wykonania amatorsko .ale fumkcjonalnego . Potrzebuję aby np z adresu 192.111 ...... itd przejść na Max232 . nie mam doświadczenia w tym temacie dlatego prosze o pomoc .jest dużo materiałów na ten temat ale nie wiem co wybrać .Konkretnie aby mięć CTS , RTS ,TXD ,RXD ,DSR ,DTR RI.
    gothye
    Level 33  
    Również polecam konwertery producenta Moxa
    elektryk
    Level 42  
    Najprościej kupić gotowe moduły Lantronix, bywały na allegro po 100zł. Do nich wystarczy dodać max232 albo max485 oraz jakiś stabilizator i cały układ gotowy.