Co któraś kartka (losowo) brudzi jak na wydruku.
Co może być tego przyczyną?
Co może być tego przyczyną?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therejerry74 wrote:Na papierze, który był w szufladzie bardzo często się zacina, a na naszym rzadko.
Status Page w załączeniu.
Overold wrote:Jeżeli na wałku wywołującym nie ma zgrubień toneru to obejrzyj bęben i sekcję utrwalania tak jak pisał Forteca
forteca wrote:
Tak jak pisałem wcześniej masz do wymiany zespół utrwalania. Kluczowe jest pytanie: czy drukarka jest na gwarancji? Ponieważ zespół kosztuje ładnych parę setek.
Nie szukaj winy w tonerze, bo to nie takie jest zabrudzenie.
pingwin137 wrote:W tych urządzeniach trzeba dość mocno uważać na tonery. Broń boże mieszać różnych producentów bo będzie developer do czyszczenia a to z automatu oznacza jeden toner w plecy. W tym przypadku masz piec do wymiany bądź regeneracji. Nowy - drogi, regeneracja - tania (ja osobiście w 99% regeneruję moduły utrwalania bo znacznie obniża to koszt z tym, że ja zajmuje się tym na co dzień).
adf91 wrote:Do wymiany zespół utrwalania. Sa dwa błędy konstrukcyjne w tych modułach, które można poprawić, jezeli nie doszło jeszcze do uszkodzenia folii utrwalania. W Twoim przypadku prawdopodobnie wystarczyło by usunąć zawinięta szmatkę pod folia utrwalającą i dobrze przesmarować listwę. Polecam smar dedykowany do zespołów utrwalania HP.