Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Słuchawki + mikser z mikrofonem - podpięcie do komputera

Shmiya 06 Nov 2020 14:26 675 2
    Shmiya
    Level 5  
    Cześć.
    Mój problem polega na tym iż posiadam mikser TC-Helicon GO XLR z mikrofonem Shure SM7B i wszystko było pięknie ładnie, bez piszczenia gdy podpinałam zwykłe słuchawki douszne do miksera odsłuch itp.
    Kupiłam sobie słuchawki Steelseries Arctis Pro Wireless z kablem jack 3,5mm, podłączyłam urządzenie tam gdzie podpinałam słuchawki w mikserze i połączyłam to z komputerem do wyjścia LINE IN płyta główna to MSI MEG Z390 ACE
    w Dźwięk > wejście liniowe > właściwości > nasłuchiwanie > nasłuchuj tego urządzenia i w tym momencie są jakieś zakłócenia piski, szumienie - co z tym zrobić, potrzebuję odsłuchu samej siebie i ustawień z miksera - czy filtr antyzakłóceniowy izolator coś pomoże?
    Gdy ustawienie nasłuchiwania urządzenia jest wyłączone nie ma pisku.
    DjMapet
    Level 43  
    Shmiya wrote:
    podłączyłam urządzenie tam gdzie podpinałam słuchawki w mikserze i połączyłam to z komputerem do wyjścia LINE IN płyta główna to MSI MEG Z390 ACE

Nie do końca jest to jasne.
    Jakie gniazdo tego "urządzenia" (tu zapewne chodzi o transmiter BT słuchawek?), połączyłaś z wyjściem słuchawkowym miksera?
    Spróbuj z wyjścia LINE OUT miksera, podać sygnał na wejście LINE IN transmitera słuchawek.

Shmiya wrote:
    i połączyłam to z komputerem do wyjścia LINE IN

"TO", to znaczy co? Mikser?
    No i LINE IN to wejście sygnału, nie wyjście!

Nie lepiej mikser z komputerem połączyć po USB?

Pozdrawiam.
    Shmiya
    Level 5  
    mikser TC-Helicon GO XLR nie posiada wejścia USB
    robiłam wszystko mniej więcej z tym poradnikiem:
    https://www.youtube.com/watch?v=SrsClvE-GBQ&ab_channel=TwoCrafty

Słuchawki + mikser z mikrofonem - podpięcie do komputera

więc podłączyłam kabel jack 3.5 mm do portu Phone następnie drugą część kabla podpięłam do Line in do komputera następnie w dźwiękach w Line in zaznaczyłam "Listen to this device" żeby mieć odsłuch i możliwość kontroli poszczególnych ustawień z miksera.
    i są szumy i piszczenie, zastanawiam się czy tak jak na filmiku ta część dodatkowa czy filtr antyzakłóceniowy coś zmienić może?

- Spróbuj z wyjścia LINE OUT miksera, podać sygnał na wejście LINE IN transmitera słuchawek - mam podsłuch siebie w marnej jakości plus nie mogę sterować dźwiękiem z miksera (gry pod inny kanał, muzyka również)