Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Punto 1 1.1 - Punto 1 1.1 nie odpala

jareknowak12 07 Nov 2020 20:01 483 13
    jareknowak12
    Level 8  
    Fiat punto 1 1.1 nie odpala iskra jest pompa paliwa działa jak leje paliwo w gardziel to odpala ale jak wypali to gaśnie co może być tego przyczyną jeżeli to wtrysk to jak to sprawdzić proszę o opis co jak zrobić. 
    78db78
    Level 42  
    Zrób sobie sondę z diody LED świecąca i wepnij we wtyczkę wtryskiwacza i niech ktoś kręci rozrusznikiem. . Punto 1 1.1 - Punto 1 1.1 nie odpala .
    sandamiano
    Level 30  
    Jest instalacja LPG w aucie? Jeśli tak to czy na gazie pracuje? Jak przedmówca napisał do sprawdzenie zasilanie wtryskiwacza i tu ważne na wtyczce powinien być stały plus i kluczowanie (impulsy) masy
    till122
    Level 9  
    Cisnienie paliwa zmierzone?
    jareknowak12
    Level 8  
    Zasilanie wtryskiwacza jest. Wymontowałem ten wtryskiwacz wcisnołem kilka razy ten bolczyk iglicę zamontowałem i auto odpalił jeździ normalnie. Ale postój kilka godzin i znowu nie odpala i tak w kółko.
    sandamiano
    Level 30  
    Nie wiadomo co pomogło czy poruszanie iglicą czy wypięcie i dociśnięcie wtyczki wtryskiwacza. Pewnie to drugie - wyczyść jakimś kontaktem do styków elektrycznych.Nie podałeś czy masz LPG. W takim przypadku wiązka wtryskiwacza jest rozcinana i łączona z instalacją gazową która odcina pracę wtrysku .
    jareknowak12
    Level 8  
    Nie ma lpg A odpięcie i podpięcie wtyczki nic nie daje dopiero jak ruszę iglicą
    carrot
    Moderator of Cars
    Zmierz ciśnienie paliwa (0,9bar), z uszkodzonym wtryskiwaczem w spi to się jeszcze nie spotkałem
    jareknowak12
    Level 8  
    Nie mam czym zmierzyć ciśnienia paliwa

Dodano po 5 [minuty]:

To czemu jak to wyjmę i ruszę iglicą to odpala i jeździ tylko że teraz zaczęła zapalić się kontrolka od wtrysku w czasie jazdy
    carrot
    Moderator of Cars
    To ściągnij chociaż wężyk powrotu paliwa, podstaw jakieś naczynie (butelkę) i zobacz czy leci paliwo z regulatora ciśnienie, na korpusie monowtrysku są strzałki, które to zasilanie, a które powrót
    jareknowak12
    Level 8  
    Podłożyłem butelkę paliwo leci
    78db78
    Level 42  
    jareknowak12 wrote:
    Zasilanie wtryskiwacza jest. Wymontowałem ten wtryskiwacz wcisnołem kilka razy ten bolczyk iglicę zamontowałem i auto odpalił jeździ normalnie. Ale postój kilka godzin i znowu nie odpala i tak w kółko.

Jak zmierzyłeś to zasilanie wtryskiwacza.
    jareknowak12
    Level 8  
    Jak zasilanie wtryskiwacza jak przykładam probówkę A druga osoba kręci kluczykiem to się zapala to znaczy zasilanie jest
    jareknowak12
    Level 8  
    Wczoraj rano wymieniłem wtrysk na inny przejechałem 50 km niema żadnych problemów. Dzisiaj rano po nocy odpalił bez problemu czyli to była wina wtrysku zamykam temat dziękuję wszystkim za pomoc.