Witam.
Samochodzik stał 2 miesiące w garażu i niestety rozładował się akumulator.Po naładowaniu okazało się że jest usterka.
Rozrusznik kręci jak szalony,nie działa zadna kontrolka na desce rozdzielczej,a podświetlony jest cały czas przełącznik od właczania szyby ogrzewanej i przełacznik klimatyzacji.
Sprawdziłem bezpieczniki w puszcze po maską i znalazłem uszk.bezp.15A
który po wymianie i próbie uruchomienia uległ uszkodzeniu.
Jego oznaczenie to EFI (mogę przestawić litery).
Proszę o poradę jak rozpocząć poszukiwanie usterki.ew co może być przyczyną uszkodzenia.
Samochód stoi na parkingu podziemnym i ciężko będzie go wycholować.
Dzwoniłem do dwóch autoryzowanych serwisów w Warszawie ,ale zostałem olany,ponieważ proponują mi podanie numeru telefonu do autoholowania i dostarczenie pojazdu do serwisu.
Poprosiłem o zajęcie się sprawą tzn.przysłanie holu z serwisu i naprawę,bo nie chcę dzownić w kilka miejsc.Ale to nic nie dało.
Może nie chcą zarabiać. Jest to pojazd mojej Mamy i muszę jakoś pomóc.
Z góry dziękuję za pomoc.
Jacek
Samochodzik stał 2 miesiące w garażu i niestety rozładował się akumulator.Po naładowaniu okazało się że jest usterka.
Rozrusznik kręci jak szalony,nie działa zadna kontrolka na desce rozdzielczej,a podświetlony jest cały czas przełącznik od właczania szyby ogrzewanej i przełacznik klimatyzacji.
Sprawdziłem bezpieczniki w puszcze po maską i znalazłem uszk.bezp.15A
który po wymianie i próbie uruchomienia uległ uszkodzeniu.
Jego oznaczenie to EFI (mogę przestawić litery).
Proszę o poradę jak rozpocząć poszukiwanie usterki.ew co może być przyczyną uszkodzenia.
Samochód stoi na parkingu podziemnym i ciężko będzie go wycholować.
Dzwoniłem do dwóch autoryzowanych serwisów w Warszawie ,ale zostałem olany,ponieważ proponują mi podanie numeru telefonu do autoholowania i dostarczenie pojazdu do serwisu.
Poprosiłem o zajęcie się sprawą tzn.przysłanie holu z serwisu i naprawę,bo nie chcę dzownić w kilka miejsc.Ale to nic nie dało.
Może nie chcą zarabiać. Jest to pojazd mojej Mamy i muszę jakoś pomóc.
Z góry dziękuję za pomoc.
Jacek