Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Kamera samochodowa 70mai A800 4K z kamerą cofania

lubo24 13 Nov 2020 20:26 4200 7
    lubo24
    Level 10  
    Chciałbym kupić 70 mai jak w temacie. Nigdzie nie mogę znaleźć danych na temat poboru prądu w trybie parkingowym jak również w trybie czuwania. Przy nagrywaniu w czasie jazdy jest to mniej istotne, ponieważ akumulator jest ładowany.
    Pozdrawiam kolegów.
    lubo24
    Level 10  
    Dzięki, ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Zasilacz monitorujący napięcie akumulatora i odcinający zasilanie kamery, temat znany.
    nomudrek
    Level 36  
    Myślisz, że ktoś kto ma taką kamerę na gwarancji bo jest dostępna od niedawna będzie w nią ingerował aby ci podać ile prądu pobiera. Jeśli producent zadbał o taki zasilacz tzn. iż pobór prądu przez układy kamery jest znaczny. Gdybyś się wysilił to na jednej ze stron podano, że w trakcie rejestrowania pobiera prąd rzędu 1 A, zaś bateria zapewnia jak w większości rejestratorów kilka minut pracy.
    Opis poboru prądu w zakładce opis funkcjonalny.
    https://www.wideorejestratory24.pl/kamera-samochodowa-70mai-a800-rc06-dual
    janek_wro
    Level 29  
    Również się przymierzam do którejś 70mai.
    lubo24 wrote:
    Nigdzie nie mogę znaleźć danych na temat poboru prądu w trybie parkingowym jak również w trybie czuwania.

Nagrywanie konsumuje około 5W mocy.
    A800 ma tryb pasywny parkingowy, to znaczy jest w czuwaniu, reaguje na akcelerometr, wtedy nagrywa 60 sek, i znów "idzie spać".

nomudrek wrote:
    Myślisz, że ktoś kto ma taką kamerę na gwarancji bo jest dostępna od niedawna będzie w nią ingerował aby ci podać ile prądu pobiera.
    A po co ingerować? Amperomierz na kablu zasilającym, i już wiadomo.

lubo24 wrote:
    Zasilacz monitorujący napięcie akumulatora i odcinający zasilanie kamery, temat znany.
    Z tym dodatkowym adapterem zasilającym w 70mai jest kolejny myk. Ponoć w jakimś update aplikacji uniemożliwiono załączenie trybu parkingowego ze zwykłym zasilaczem (tym z zestawu). Chyba tylko po to żeby klient wydał kolejne $15, na dongiel wart $2.
    Ciekaw jestem jak urządzenie odróżnia który to zasilacz? Klucze rezystorowe we wtyczkach? Ktoś zna konkrety? Bo chętnie bym zaoszczędził $15.
    lubo24
    Level 10  
    Czy znajdzie się jakiś posiadacz tego zestawu i poda interesujące mnie dane,
    czyli prąd w czasie czuwania? (przy rejestracji jest już znany)
  • Helpful post
    kkknc
    Level 43  
    Bez znaczenia mam inne kamery i działają. Teraz po tygodniu nie używania padł akumulator. Ale po naładowaniu miał zaledwie 18Ah. Więc jest zużyty, jest już drugi. Mam parę urządzeń które cały czas są włączone. I się tym nie przejmuje. A teraz pomyśl i tak nie starczy ci karty pamięci na obsługę nagrywana. Akumulator to nie jest problem.
    A nagrywanie musisz mieć włączone cały czas. Inaczej może tylko zobaczysz odjeżdżające auto po kolizji. Ale tego nie udowodnisz. Bo samego momentu nie będzie nagranego.
    lubo24
    Level 10  
    Temat rozwiązany. Zamykam wątek