Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Robot odkurzający sierść 1000-2000zł

Papajones 24 Nov 2020 11:27 846 3
    Papajones
    Level 8  
    Witam. Poszukuję jakiegoś robota który poradzi sobie z sierścią z 2 psów. Labradora i kundla z sierścią ok 8cm długości.
    Posiadam w domu jeden dywan z długim włosiem i ogólnie panele.
    Miałem na testach roombe 980 ale średnio wypadła. Nie podobało mi się obijanie o meble i czasem jakby się gubiła.
    jedrzej0000
    Level 12  
    Też mam dwa psiaki w domu i dywany a Roomba e5 daje radę z sierścią czy piaskiem z łap po spacerze. Nie obija mebli, nie gubi się podczas sprzątania.
    piokrza
    Level 27  
    Każda Roomba dojeżdża i uderza w meble, taki algorytm dokładnego czyszczenia żeby szczoteczką boczną wygranąć. Może wypróbuj Roombę z tradycyjnymi szczotkami? Seria 600 i 700, ale sierść będzie się łatwiej nawijać i trudno będzie ją czyścić. Albo seria 800 która też nie ma mapowania, ale już wałki. Jest jeszcze e5/e6 to praktycznie i7 bez mapowania, również z wałkami. Tyko przy odkurzaniu całego skomplikowanego mieszkania na raz będą się gubić. Jest jeszcze opcja Samsung Powerbot VR7000 Ja mam w domu te odkurzacze od lat i u mnie iRobot najlepiej się sprawdza, miałem wszystkie odkurzacze ich marki do serii 900 i jestem zadowolony. Nie mam sierści w domu, ale włosy dobrze zbierały także te długie.
    Papajones
    Level 8  
    Zakupiłem Roombę i7 i z perspektyty czasu jednak robot sprzątający nie zastąpi standardowego sprzętu:)