Proszę o pomoc w diagnozie problemu ze zmywarką Electrolux ESL65070R. Od jakiegoś czasu w trakcie normalnego programu zmywarka nie kończyła go, mniej więcej w połowie lub pod jego koniec 3 krotnie odpompowywała wodę po czym kończyła błędem - 2 mrugnięcia końca i 2 sygnały dźwiękowe. Robiłem reset i ustawiałem program np. 30min lub eco. Zmywarka wtedy raz odpompowała wodę, program startował i kończył się (zmywarka pobierała wodę wszystko było ok na jakiś czas). Wczoraj znów miała miejsce podobna historia ale tym razem reset nie pomaga i zmywarka od razu po uruchomieniu któregokolwiek programu (nawet testowego) 3 krotnie odpompowuje wodę i kończy błędem jw. nie pobiera już wody. Co może być przyczyną?
Co zostało sprawdzone:
- po nalaniu gorącej wody do zbiornika (żeby oczyścić wszystko), zmywarka odpompowuje ją do końca - jest praktycznie sucho, sam zbiornik czyściutki
- czujnik zmętnienia czysty
- hydrostat czysty, wężyk wyczyszczony czysty
- pływak wydaje się ok, wszędzie sucho
Był serwis, sprawdzili to samo jw. obstawili moduł sterowania do wymiany. Miałem z nim problemy jakiś czas temu, walnął rezystor R70 i układ LNK304GN. Nie sądzę jednak żeby moduł mógł dawać taki objaw. Może hydrostat, czujnik albo pływak do wymiany?
Co zostało sprawdzone:
- po nalaniu gorącej wody do zbiornika (żeby oczyścić wszystko), zmywarka odpompowuje ją do końca - jest praktycznie sucho, sam zbiornik czyściutki
- czujnik zmętnienia czysty
- hydrostat czysty, wężyk wyczyszczony czysty
- pływak wydaje się ok, wszędzie sucho
Był serwis, sprawdzili to samo jw. obstawili moduł sterowania do wymiany. Miałem z nim problemy jakiś czas temu, walnął rezystor R70 i układ LNK304GN. Nie sądzę jednak żeby moduł mógł dawać taki objaw. Może hydrostat, czujnik albo pływak do wymiany?