sprimerr wrote:Czytaj ze rozumieniem. Napisałem...Dlatego najlepsza opcja
398216 Usunięty wrote:...pod cytowanym fragmentemI jest to w tym konkretnym wypadku jedyna sensowna opcja.
398216 Usunięty wrote:Tak więc odnosiłem się do tego co napisałeś o braku sleep w Weller'ze.sprimerr napisał:
Brak funkcji automatycznego wzbudzenia stacji oraz pod odłożeniu usypiania tylko ustawienie czasowe
Natomiast uważam nadal, ze nawet 350 zł dla amatora (jak to pisał Kolega Jarzabek666) lutującego "20 godzin na miesiąc" to duży wydatek. Wydatek, który się nie zwróci w najbliższym czasie.
Owszem - jak na Wellera o którym piszesz to praktycznie okazyjna cena, ale ... ale w tej kwocie możną znaleźć całkiem przyzwoite nowe zestawy (stacja+ lutownica + HA) w najprostszej postaci - https://diolut.pl/stacja-lutownicza-2-funkcyjna-c-3_787_52.html .
Moim zdaniem inwestycja w coś lepszego dla kogoś, kto jest amatorem, a nie wiadomo czy nie poprzestanie na tym poziomie, to zbędny zbytek i pozerstwo.
No i najważniejsza sprawa (jak dla mnie - co wiem po sobie ) - "Jak się nauczysz lutować "gwoździem", to gdy się przesiądziesz na coś porządnego, będziesz umieć wszystko".