Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda Fabia I - Centralny zamek kierowcy

Maniek09812 01 Dec 2020 13:16 1149 6
    Maniek09812
    Level 6  
    Mam problem z zamykaniem drzwi się kierowcy , od strony pasażera zamykają się wszystkie drzwi oprócz drzwi kierowcy ,od strony kierowcy zamykają się wszystkie ale nie miga dioda led . Wymieniłem zamek na nowy problem dalej ten sam . komputer nie może połączyć się z sterownikiem centralnego zamka , komputer nie widzi żadnych błędów .testując elektrykie vcds dioda się uruchamia , co można jeszcze sprawdzić jakiś przekaźnik ? (ciężko chodzi kluczyk od strony kierowcy ) samochód nie ma otwierania z pilota .

zamek oryginalny

skoda Fabia I 2005 r
    elektryku5
    Level 39  
    Maniek09812 wrote:
    Wymieniłem zamek na nowy problem dalej ten sam .

Używka czy zamiennik?

Jeśli zamek jest z pewnego źródła, to warto też zainteresować się wiązką...
    Maniek09812
    Level 6  
    Zamiennik dokładnie ten :
    Skoda Fabia I - Centralny zamek kierowcy
    Rozbiorę drzwi i sprawdzę wiązkę .
    elektryku5
    Level 39  
    Na razie drzwi bym nie rozbierał, bo najczęściej przewody łamią się w gumowym przegubie, czasem też jest problem ze złączami.
    Maniek09812
    Level 6  
    właśnie próbowałem luknąć tą gumę ale ciężko ją zdjąć ,trzeba będzie drzwi zjemować z zawiasów ?
    elektryku5
    Level 39  
    Nie wiem jaki tam dokładnie jest rodzaj zatrzasków, ale ostatnio dłubałem z tym w Lupo i nie było potrzeby demontować drzwi z zawiasów (potem były trzy wtyczki w okolicy lewej nogi kierowcy), Fabia to bardziej Polo, ale patent powinien być podobny.
    Maniek09812
    Level 6  
    Udało mi się zdjąć to gumę i okazało się że dwa przewody od białej kostki były urwane i dwa popękane i w brązowej kostce jeden popękany po zlutowaniu ich drzwi działają zamykają się i czerwona dioda znowu zaczęła migać . Dziękuje