Witam serdecznie, otóż pojawił się pewien problem. Mianowicie jeszcze dosłownie kilka dni temu bateria w moim laptopie Asus TUF Gaming trzymała do 4h na trybie oszczędzania energii. Zaczęłam się trochę bawić Armoury Crate’m czyli programem do kontrolowania i ustawiania preferencji jakie są odpowiednie dla danego trybu pracy tego laptopa. Nie wiem czy to wina tego, ale czy tak dosłownie z dnia na dzień bateria straci tyle na żywotności, że trzyma 1,5h do 2,5h na obniżonej jasności ekranu do 0, zamiast 4h (przy obniżonej jasności ekranu do 0)?Owszem są dni kiedy przesiaduję na zasilaczu długi czas, ostatnio zdarzało mi się laptopa rozładować do 0%, ale naprawdę wciąż mnie dziwi, że bateria tak szybko by straciła na żywotności, gdzie przez ostatnie kilka miesięcy jak tego laptopa mam to używałam go tylko i wyłącznie na zasilaczu i nie było problemów. Czy to może być wina Armoury Crate’a? (Pousuwałam już profile, które sama tam stworzyłam, ale też to nic nie dało). Czy po prostu bateria do wymiany i nie ma innych opcji? Z góry dziękuję za pomoc.
P.S. Laptopa nie mam naprawdę długo, o ile mnie pamięć nie myli to od czerwca. Zmiana zaszła właśnie jak z tym programem zaczęłam kombinować. Kiedyś moje starsze laptopy działy na podobnym trybie, czyli ciągle przy pracy były podłączone do zasilacza i też nie było z nimi problemów przy używaniu ich później bez zasilacza. Baterie długo trzymały.
P.S. Laptopa nie mam naprawdę długo, o ile mnie pamięć nie myli to od czerwca. Zmiana zaszła właśnie jak z tym programem zaczęłam kombinować. Kiedyś moje starsze laptopy działy na podobnym trybie, czyli ciągle przy pracy były podłączone do zasilacza i też nie było z nimi problemów przy używaniu ich później bez zasilacza. Baterie długo trzymały.