Witam. Posiadam komputer stacjonarny i przy nim zwykły router (komputer podłączony jest do routera RJ45). Chciałem rozszerzyć mocno sieć Wi-Fi i stad tutaj jestem z zapytaniem. Zostałem namówiony do zakupu Ubiquiti UAP-AC-LR niestety nie wiem co dalej działać, czy muszę coś dokupić czy jest możliwość podłączenia go do komputera/routera (jestem totalnie zielony).
Z tego co rozumiem trzeba podłączyć urządzenie Ubitqiti kablem sieciowym - do gniazdka PoE przy zasilaczu ale co z LAN? wystarczy podłączyć go do routera czy muszę dodatkowo zaopatrzyć się w jakiś sprzęt i podlaczyc to inaczej? A może zastosować rozgałęźnik RJ45 i podłączyć router i Ubiquiti do rozgałęźnika i razem do PC? (mam tylko jedno wejscie RJ45 w PC).
Z tego co rozumiem trzeba podłączyć urządzenie Ubitqiti kablem sieciowym - do gniazdka PoE przy zasilaczu ale co z LAN? wystarczy podłączyć go do routera czy muszę dodatkowo zaopatrzyć się w jakiś sprzęt i podlaczyc to inaczej? A może zastosować rozgałęźnik RJ45 i podłączyć router i Ubiquiti do rozgałęźnika i razem do PC? (mam tylko jedno wejscie RJ45 w PC).