Witam, od niedawna stałem się posiadaczem BMW 3 e46. Kupiłem ją za małe pieniądze dlatego nie narzekałem na wady, które zauważyłem. Typu buczenie w samochodzie. Wiem, że w rolę może wchodzić wał napędowy. Natomiast od niedawna pojawiła się nowa usterka. Która nie daje mi spokoju. Mam kilka opcji, na moje każda pasuje ale może kiedyś wy mieliście jakiś podobny przypadek. Auto podczas przyspieszania w jednoczesnym wchodzeniu w zakręt staje się nadsterowne. Nie ma na to wpływ brak przyczepności opon do podłoża. Natomiast czuję jak zaczyna uciekać ale po chwili kontrola trakcji robi co musi i jest ok. Podejrzewam, że albo jedno z kół może się blokować albo jedno z kół może nie obracać się tak jak powinno. W takiej sytuacji w grę może wchodzić jeszcze uszkodzone zawieszenie? Pierwszy raz mam auto na tył i Internet prześwietliłem chyba cały, ale konkretnie takich objawów nie udało mi się znaleźć... Dodam jeszcze, że w moim odczuciu jakby jedno z kół przenosiło napęd jak powinno a drugie mniej, bądź w ogóle albo na odwrót. Pod uwagę brałem już łożyska w kole które mogą się blokować ale to raczej odpada. Układ hamulcowy gdzie w jednym z kół może stawiać opór. Natomiast niezbyt znam się na tylnym moście. Jest możliwe że uległa awarii jakaś część, która przenosi napęd tylko na jedno z kół? Czy jakby padła to stracił bym napęd w całości?