Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Scenic 1 - Nie odpala

klinikos 11 Dec 2020 21:40 846 6
  • #1
    klinikos
    Level 2  
    Witam. Mam taki problem. Mianowicie auto paliło bez problemu i nagle rzuciło palenie. Brak prądu na cewki, pompy paliwa nie słychać. Kręci ale nie odpala.

    Skanowałem komputerem to pojawiły się takie błędy. Wstępnie sprawdziłem bezpieczniki i przekaźniki i wygląda na to, że wszystko okey. Prąd na skrzynce jest.

    Ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać? Z góry dziękuje. Renault Scenic 1 - Nie odpala Renault Scenic 1 - Nie odpala
  • #2
    adamjur1
    Level 41  
    A usterka immobilizera nic Ci nie mówi ?
    Nie świeci nic w kokpicie - czerwona dioda?
    Pozdr. J.
  • #3
    klinikos
    Level 2  
    Właśnie zastanawia mnie cały czas ale podczas kręcenia rozrusznikiem dioda gaśnie tak jak powinna.
    Raz się zdarzyło tak, że jak ruszałem skrzynką bezpieczników to zapalił ale zdarzyło sie tak tylko raz. Później zero odzewu. Piny w porządku, kable także wyglądają okej
    Podejrzewałem płytę UCH ale ona by tak nagle padła? Albo sam komputer? Piny w kompie i na kostce od kompa wyglądają w porządku. Tylko nie wiem na jakim pinie ma byc prąd albo masa, szukałem schematów ale nie znalazłem.
  • #4
    xaw
    Level 13  
    Zobacz czy Twój skaner ma opcje sprawdzenia parametrów immo, powinien być podgląd czasu rzeczywistego i tam będzie czy immo jest aktywne czy nie.
  • #5
    klinikos
    Level 2  
    Pojawiły się takie błędy w immo

    055-Obwód linii lodowej, przerwa w obwodzie lub zwarcie do masy

    054-zasilanie pierścienia czytnika, zwarcie do zasilania +12v
  • #6
    xaw
    Level 13  
    Masz aktywne immo. Szukaj po wiązce, ta skrzynka bezpieczników to podpowiedź, szukaj tam
  • #7
    klinikos
    Level 2  
    Temat dalej nie ogarnięty. Kable okej, przy skrzynce też wszystko okey.