Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Synchronizacja alarmu w Citroenie C3

Kasiaaaaa131 12 Dec 2020 15:34 1218 5
    Kasiaaaaa131
    Level 1  
    Witam wszystkich, mam problem z alarmem w Citroenie C3. Rozładował się akumulator, udało się go na nowo naładować, samochód odpalił. Jednak auto w ogóle nie reaguje na kluczyk, cokolwiek nacisnę - zero reakcji, a auto non stop wyje. Nie da się go otworzyć kluczykiem ani wyłączyć alarmu. Jakby pilot w ogóle nie należał do tego auta. Pomocy. Nie mam pojęcia co robić, jak zsynchronizować kluczyk z centralką w Citroenie C3. Wyciągnęłam akumulator i dopiero po jakimś czasie przestało wyć. Zaznaczam, że alarm jest osobnym systemem w tym aucie i odpalenie auta w ogóle nie pomaga. Kupiłam auto 2 lata temu, ma 17 lat. Nie dostałam żadnej instrukcji do niego.
    Synchronizacja alarmu w Citroenie C3
    robertj07
    Level 10  
    masz moze schemat programowania do tego nowszego pilota? dla c3 ?
    gemiel
    Level 25  
    Sądząc po pilocie, masz jakiś dokładany alarm. Poszukaj centralki, najlepiej iść po przewodach np. od diody LED, która często jest montowana i miga po uzbrojeniu alarmu. A jeśli nie, szukaj nieoryginalnych kabli zaczynając pod deską rozdzielczą w okolicach BSI.
    gemiel
    Level 25  
    Jak masz fabrycznego pilota to synchronizację robi się w sposób opisany w instrukcji pojazdu:
    - od ostatniego naciśnięcia przycisków pilota należy odczekać minutę,
    - wsiadasz do samochodu i zamykasz drzwi,
    - wkładasz kluczyk do stacyjki i przekręcasz w poz. II czyli kontrolki na liczniku się zaświecają, naciskasz przycisk zamykania i trzymasz go przez 10s,
    - puszczasz przycisk i wyjmujesz kluczyk,
    - teraz trzeba odczekać minutę i sprawdzić działanie pilota.