Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Uruchomienie emulatora zmieniarki wt-usb

krnabrnymul 13 Dec 2020 18:52 2349 6
    krnabrnymul
    Level 2  
    Cześć, mam problem z uruchomieniem emulatora zmieniarki wt-usb w Toyocie Avensis t25. Model radia to W53900. Emulator podpiąłem pod gniazdo zmieniarki jednak naciskając przycisk tape/disc nic się nie zmienia, nie znajduje emulatora. Po podłączeniu pendrive'a dioda na emulatorze się świeci, więc zasilanie jest zasilanie. W przypadku podłączenia telefonu pod Jacka dioda nie świeci. Czy ktoś miał z czymś tak do czynienia? Czy w tym radiu jest konieczna aktywacja funkcji zmieniarki? Z góry dzięki za pomoc.
    justka80
    Level 31  
    Spróbuj na włożonej taśmie magnetofonowej oraz płycie CD i podłączonym emulatorze z pendrive'm, wybierać przyciskiem TAPE/CD poszczególne źródła. Jeżeli przy kolejnym naciśnięciu będzie Ci zmieniał tylko CD i TAPE, to będzie to znaczyło, że radio nie komunikuje się z emulatorem. Najprawdopodobniej z powodu defektu samego emulatora.
    Ze specyfikacji tego emulatora wynika, że powinien on współpracować z radiem W53900.
    Może załączona instrukcja obsługi okaże się pomocna ?
    krnabrnymul
    Level 2  
    Niestety nadal nie znajduje emulatora. Jest włożona zarówno płyta CD jak i kaseta. Znalazłem gdzieś informację, że tego typu urządzenia lubią nie obsługiwać niektórych pendrive'ów, więc można spróbować z kartą SD. Niestety to rozwiązanie również nie pomogło. Foldery na karcie, zgodnie z informacją nazwane były cd01, cd02 itd. W instrukcji pojazdu również nie znalazłem żadnych informacji na temat podłącze ia zmieniarki. Na poczatku podczas podłączania emulatora nie świeciła dioda, samo urządzenie wyglądało tak, jakby tej diody nie było i podkusiło mnie, żeby je otworzyć, więc odesłanie go nie wchodzi już w grę. Jeszcze jakieś pomysły jak to uruchomić? :)
    justka80
    Level 31  
    Coś jest nie tak z tym adapterem. Z jego specyfikacji wynika, że ma wbudowany dekoder WMA/MP3 oraz wzmacniacz. Można więc rozumieć, że powinien na wyjściu (kostce) mieć wyprowadzone sygnały analogowe R i L.
    Nie wiem tylko czy słuszne jest umieszczanie plików np. MP3 w folderach?
    Może na początek spróbuj wrzucić na pendrive parę plików mp3, parę wma i parę wav. Dziwi tylko, że nie przenosi Ci nawet sygnałów z wyjścia słuchawkowego telefonu.
    Czytaj tę instrukcję od str. 132. Jest tam opis wejścia w tryb zmieniarki CD (przytrzymanie ponad 3 sek przycisku SCAN). Nie doczytałem tego z pełnym zrozumieniem, więc sam pogłówkuj.
    Nie zrażaj się tym, że instrukcja dotyczy innego modelu radia. Toyota stosuje analogiczną formę obsługi w wielu modelach radii dedykowanych do swoich samochodów.
    krnabrnymul
    Level 2  
    Nadal bez zmian. Przycisku "scan" w ogóle w radiu nie ma, jest "tune" i "seek track" wciskanie jednego i drugiego nie pomogło. Chyba powoli skłaniam się ku poddaniu się, bo już nie widzę innych opcji...
    emik
    Level 32  
    krnabrnymul wrote:
    Przycisku "scan" w ogóle w radiu nie ma, jest "tune" i "seek track" wciskanie jednego i drugiego nie pomogło

Bo ta instrukcja i opis dotyczy innego radia i Avensis T22. Możesz dodać zdjęcie swojego emulatora, ponieważ samo wt-usb niewiele mówi o modelu i producencie. I przede wszystkim czy w specyfikacji Twojego emulatora było napisane że współpracuje z tym modelem radia??