Witam, co może być nie tak kiedy po konserwacji polegającej na rozebraniu drukarki i przedmuchaniu jej powietrzem (skompresowane do komputerów) drukarka nie drukuje ( blady wydruk ... ledwo widoczne 2 centymetry wydruku od góry strony), brudzi drugą stronę na szaro..... cała elektroda transferowa jest w tonerze i przez to brudzi kartki. (ta dolna czarna elektroda
która jes w wysuwanym module nad podajnikiem).
Beben wyczyściłem izopropanolem i przedmuchałem śmietnik... to pod wiper blade...
Kompletnie nie wiem co się dzieje z tą drukarką, nie znam się na kyocerach ... jedyne co to znam sposob drukowania stosowany w HP albo Canonie.
Wiem ,że problem jest gdzieś w rozładowywaniu bębna albo we właściowściach tonera.
Elektroda dolna transferowa nie powinna być w tonerze!!!
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Może ktoś ma większe doświadczenie i już miał taki przypadek???
Pytanie dodatkowe:
Czy ta drukarka ma developer albo cos takiego?
Pozdrawiam
Tomasz Zawicki
która jes w wysuwanym module nad podajnikiem).
Beben wyczyściłem izopropanolem i przedmuchałem śmietnik... to pod wiper blade...
Kompletnie nie wiem co się dzieje z tą drukarką, nie znam się na kyocerach ... jedyne co to znam sposob drukowania stosowany w HP albo Canonie.
Wiem ,że problem jest gdzieś w rozładowywaniu bębna albo we właściowściach tonera.
Elektroda dolna transferowa nie powinna być w tonerze!!!
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Może ktoś ma większe doświadczenie i już miał taki przypadek???
Pytanie dodatkowe:
Czy ta drukarka ma developer albo cos takiego?
Pozdrawiam
Tomasz Zawicki