Witam pasjonatów dobrego brzmienia!
Kupiłem sobie sobie pierwsze auto
Jestem zakochany i zachwycony potencjałem jaki mogę wykorzystać w tym samochodzie. Jeżdżąc z kolegami i słuchając muzyki na potężnych głośnikach obiecałem sobie ze u mnie będzie prawdziwa petarda i rewolucja w żołądku. Niestety nie pomyślałem ze jest to takie trudne... :/ Przeszukując i czytając tematy nie znalazłem takiego które by odpowiadało na moje pytania.
Drodzy audiofile chcący pochwalić się swoją wiedzą oraz ludzie ceniący czystość i jakość dźwięku którzy chcą pomóc, proszę o pomoc w wybraniu sprzętu do mojego samochodu.
- Kupiłem radio: SONY DSX-GS80
- Czytałem na forum o Wzmacniaczu Crunch GPX1000.4 który wydaje się dobrym pomysłem, rozważę inne opcje do 500 zł.
- Szukam 4 głośników, dwa do przodu i dwa do tyłu. Naprawdę zależy mi na dobrej jakości i czystym brzmieniu, cena do 200 zł za jeden głośnik.
- SubwoOfer, tutaj liczę na was! Zależy mi żeby tuba była młoda (mam na myśli rok produkcji, myślę że tuba o takich samych parametrach z 2008 roku będzie lepsza od tej z 2018 roku (jeśli się mylę proszę o poprawienie)). Bass musi być głęboki, przyjemny ale też mocny. Znajdę coś takiego do 1000zł? (max 1500zł)
- Dobre okablowanie, raz założę i nie martwię się przez resztę czasu o to.
- Dodatkowo: coś co może poprawić jakość dźwięku? wydajność etc.
Dziękuję za odpowiedzi, mam nadzieje ze post rozwinie się w dobrym kierunku
Dziękuję raz jeszcze i życzę wesołych świat!!
Kupiłem sobie sobie pierwsze auto

Drodzy audiofile chcący pochwalić się swoją wiedzą oraz ludzie ceniący czystość i jakość dźwięku którzy chcą pomóc, proszę o pomoc w wybraniu sprzętu do mojego samochodu.
- Kupiłem radio: SONY DSX-GS80
- Czytałem na forum o Wzmacniaczu Crunch GPX1000.4 który wydaje się dobrym pomysłem, rozważę inne opcje do 500 zł.
- Szukam 4 głośników, dwa do przodu i dwa do tyłu. Naprawdę zależy mi na dobrej jakości i czystym brzmieniu, cena do 200 zł za jeden głośnik.
- SubwoOfer, tutaj liczę na was! Zależy mi żeby tuba była młoda (mam na myśli rok produkcji, myślę że tuba o takich samych parametrach z 2008 roku będzie lepsza od tej z 2018 roku (jeśli się mylę proszę o poprawienie)). Bass musi być głęboki, przyjemny ale też mocny. Znajdę coś takiego do 1000zł? (max 1500zł)
- Dobre okablowanie, raz założę i nie martwię się przez resztę czasu o to.
- Dodatkowo: coś co może poprawić jakość dźwięku? wydajność etc.
Dziękuję za odpowiedzi, mam nadzieje ze post rozwinie się w dobrym kierunku