Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem mysz bezprzewodowa - Zacinanie kursora

krystian396 23 Dec 2020 21:40 801 8
  • #1
    krystian396
    Level 3  
    Witam,

    kupiłem laptopa i zainstalowałem win 10. Laptop Lenovo Legion 5 i7, 16ram, 1660Ti. Mam problem z myszą bezprzewodową podłączoną do niego. Kursor myszy i przyciski zawieszają sie na kilka sekund. Mysz nowa, sprawdzałem inna bezprzewodową i dzieje się to samo. Myszka na kablu i touchpad działają normalnie. Zmieniałem zarządzanie energia dla portu USB, instalowałem sterowniki, sprawdzałem sterowniki drive boosterem i nic. Przewertowałem wszystkie tematy, ale nic innego nie znalazłem. Proszę o jakieś rady.
  • #2
    badboy84
    Level 42  
    Co to za myszka? Masz możliwość sprawdzić na innym urządzeniu? Inny komputer albo TV? Baterie są dobre? Objawy podobne do słabych baterii.
  • #3
    krystian396
    Level 3  
    Mysz nowa TRUST GXT 130, sprawdzałem na starym laptopie i działa bez problemu.

    Dodano po 2 [minuty]:

    Dodam, że to opóźnienie/ zacinanie myszy pojawia się przy np. otwieraniu nowych stron w czasie gdy one się ładują.
  • #4
    badboy84
    Level 42  
    Zbyt dobrych opinii to ona nie zbiera. Odbiornik masz wpięty po tej samej stronie po której jest myszka? Jak się zachowuje w bliskiej odległości od odbiornika?
  • #5
    krystian396
    Level 3  
    Dzieje się to samo niezależnie czy daleko czy blisko, sprawdzałem inną mysz bezprzewodową i ten sam problem.
  • #6
    badboy84
    Level 42  
    Masz możliwość podłączyć się kablem z internetem i wyłączyć WiFi? Może to dziwne ale widziałem podobne tematy w internecie.
  • #7
    krzysiek_krm
    Level 40  
    W moim ThinkPadzie miałem podobne, dziwaczne i nieracjonalne działanie myszki bezprzewodowej kiedy odbiornik był podłączony do portu USB, tego oznaczonego na żółto, który jest wymyślony do ładowania (czegoś) przy wyłączonym komputerze.
    Nie chciało mi się kombinować z ustawieniami (BIOS, system, itp, itd.) więc przełożyłem odbiornik do "zwykłego" USB2.0 - problem zniknął bezpowrotnie. Myszka to jakaś budżetowa A4, coś około 50 zł.
  • #8
    krystian396
    Level 3  
    Zmieniałem podpięcia pod porty, ale to nic nie zmienia. Mam nie mam usb 2,0.

    Dodano po 35 [sekundy]:

    Wyłączyłem również wifi, ale problem dalej ten sam.
  • #9
    krystian396
    Level 3  
    temat załatwiony, wina myszki. Zamieniłem na inną na kablu. Dzieki za pomoc.