Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Amica PGCA6101APFTB - Nowa płyta gazowa brudzi kopci garnki

pazdziochowski 24 Dec 2020 20:50 1869 4
    pazdziochowski
    Level 15  
    Witam państwa jak w temacie kupiłem nową płytkę Amice z timerem na gaz, podłączyłem wraz z nowym wężem do gazu 3m i kolanem oraz reduktorem wszystko sprawdzone szczelne płytka nowa czysta jak na zdjęciu niestety nie zrobiłem zdjęcia garnka ale są jeszcze bardziej okopcone niż na zdjęciu nie wiem co może być przyczyną butla nowa kupiona w automacie, obstawiałbym na gaz z butli ale widać butla nówka ciężko mi coś wywnioskować palniki palą normalnie dysze ok co może być
    https://www.globus-baumarkt.de/detail/index/sArticle/124758/fs/704773613/sCategory/0

Amica PGCA6101APFTB - Nowa płyta gazowa brudzi kopci garnki Amica PGCA6101APFTB - Nowa płyta gazowa brudzi kopci garnki Amica PGCA6101APFTB - Nowa płyta gazowa brudzi kopci garnki Amica PGCA6101APFTB - Nowa płyta gazowa brudzi kopci garnki Amica PGCA6101APFTB - Nowa płyta gazowa brudzi kopci garnki Amica PGCA6101APFTB - Nowa płyta gazowa brudzi kopci garnki Amica PGCA6101APFTB - Nowa płyta gazowa brudzi kopci garnki
    wiesiekmisiek
    Level 33  
    A zmieniłeś dysze w palnikach na te przystosowane do zasilania gazem z butli? Pewnie nie.
    pazdziochowski
    Level 15  
    Dysz nie zmieniałem jak została zakupiona mam rozumieć, że płyta jest przystosowana do gazu ziemnego? Mam kuchenkę w Polsce Indesit nowa nie kopci różnica jest, że u mnie na butli pisze propan, a w Polsce jest propan-butan mieszanka może tutaj leży problem, nie jestem ekspertem od gazu. Poprawiam do zestawu znalazłem dodatkowe dysze pewnie to te do propanu do butli.
  • Helpful post
    wiesiekmisiek
    Level 33  
    Zmień i przekonasz się. Fabrycznie kuchenki maja instalowane dysze na gaz ziemny ( ten z linii). Tylko patrz rozmiarami. Są tam cyferki.
    pazdziochowski
    Level 15  
    Dziękuje za pomoc zamykam temat w sklepie powiedziałem że kuchenka jest na butle ale widocznie nie zmienili dysz wymieniłem dysze jak w instrukcji wszystko w porządku zamykam temat