Okazjonalnie nabyłem dysk M2 firmy Intel, i chciałbym postawić na nim system windows 7 pro, ponieważ zbywa mi licencja. Ale, standardowo bez problemów się nie obyło. Doczytałem, iż trzeba do pendrive instalacyjnego dołączyć sterowniki NVMe. Taką operację poczyniłem programem Gigabyte Windows Installation Tool. Program wyrzucił, że tworzenie instalacji jest kompletne, ok. Wrzucam pendrive do komputera, bootuję i faktycznie - instalacja nie pyta się już o sterowniki do USB, tylko pozwala dotrzeć do momentu "Gdzie chcesz zainstalować system windows". Dalej oczywiście dysku M2 nie wykrywa. Użyłem polecenia "Załaduj sterownik", po wskazaniu ścieżki do "Intel PCH" instalator wykrywa sterownik "Intel(R) 200 Series Chipset Family SATA AHCI Controller (dalej ścieżka do pliku)". Klikając dalej, coś tam miesza i wyrzuca komunikat "Ładowanie sterownika. Aby kontynuować instalację, użyj opcji ładowania sterowników w celu zainstalowania sterowników 32-bitowych i 64-bitowych. Instalowanie niepodpisanych 64-bitowych sterowników urządzeń nie jest obsługiwane i może spowodować, że instalacja systemu windows będzie bezużyteczna". Dalej nie mam pojęcia co robić. Moja płyta to MSI Z270 PC Mate, dysk to Intel SSDPEKNW512GB. Sterowniki ładuję z oryginalnej płyty DVD dołączonej do płyty głównej. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?