Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Livebox3.0 Hej mam problem z dziećmi i Internetem

Madmiki 27 Dec 2020 01:15 294 3
    Madmiki
    Level 2  
    Witam wszystkich, jestem świeżak szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi, mam Liveboxa 3.0, chce ustalić reguły użytku internetu, stwierdzam że dzieci, a zwłaszcza 19 latek który olał studia i wszystko, nie garnie się do roboty nawet nie pomaga w prostych sprawach, tylko od rana tnie w Lola, i teraz pytanie: co zmienię hasła admina i przydzielę czas na internet na poszczególne urządzenia .,.(a mam jeszcze dwójkę dzieciaków) ten młody "dziadek" resetuje ruter i zmienia hasło i potem znów ja muszę resetować, Irak w koło Macieju, wpadłem na pomysł wylutowania fizycznie przycisku reset ale zapytam może bardziej doświadczonych czy jest inny sposób ustalenia hasła i kontroli nad netem,
    sylweksylwina
    Moderator of Computers service
    Nie można ingerować w funboxa, bo jest to własność Orange S.A. Chyba że na własną odpowiedzialność.

Można zamknąć w szafce na klucz (byle się sprzęt nie przegrzewał), albo w pokoju zamykanym.
    Ale nie tędy droga, choć tego wątku lepiej nie będę poruszał :D
    moze-byc
    Level 29  
    sylweksylwina wrote:
    Nie można ingerować w funboxa, bo jest to własność Orange S.A. Chyba że na własną odpowiedzialność.

Jakby wystarczająco mocno wbić gwóźdź w przycisk resetu to by osiągnięto cel, a oficjalnie uszkodzenie. Samo się zepsuło :)
    Chyba możesz zmienić dane logowania operatora, i tylko Ty będziesz je znał. Jak syn zresetuje router, straci dostęp do internetu całkowicie.
    elektronik123456789
    Level 22  
    moze-byc wrote:
    sylweksylwina wrote:

Jakby wystarczająco mocno wbić gwóźdź w przycisk resetu to by osiągnięto cel, a oficjalnie uszkodzenie. Samo się zepsuło :)
    Chyba możesz zmienić dane logowania operatora, i tylko Ty będziesz je znał. Jak syn zresetuje router, straci dostęp do internetu całkowicie.

Liveboxy i FunBoxy pobierają automatycznie dane do nawiązania sesji PPPoE poprzez TR-069, jest to sprzęt do bólu user-friendly ;)