Witam
Tworzę prototyp ręcznego dozownika mechatronicznego
Cechy urządzenia:
- dyspenser do pasty lutowniczej ewentualnie topnika lub kleju
- kartusz 30ml, skok tłoka około 42mm (będzie napełniany maksymalnie do około 15ml)
- napęd: silnik krokowy
- sterowanie STM32F1, sterownik silnika krokowego, kolorowy wyświetlacz TFT 0,96", gniazdo SD
- kilka przycisków sterujących na korpusie, oświetlenie LED (ON/OFF/PWM) itp. (może będzie opcjonalnie sterowanie komendami przez interfejs RS485)
- zasilanie 6V 2A (tu jeszcze do końca nie wiem)
- długość około 182 mm (bez igły)
Jestem na etapie zlecenia wykonania obudowy i mechanizmu (tu jest problem bo za wykonanie chcą drogo), następnie testy mechanizmu a w późniejszym etapie płytki elektroniki + firmware
Czy myślicie, że to zadziała ?
Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt

Dodano po 18 [minuty]:
Na tym etapie mogę dołączyć jeszcze to zdjęcie

Tworzę prototyp ręcznego dozownika mechatronicznego
Cechy urządzenia:
- dyspenser do pasty lutowniczej ewentualnie topnika lub kleju
- kartusz 30ml, skok tłoka około 42mm (będzie napełniany maksymalnie do około 15ml)
- napęd: silnik krokowy
- sterowanie STM32F1, sterownik silnika krokowego, kolorowy wyświetlacz TFT 0,96", gniazdo SD
- kilka przycisków sterujących na korpusie, oświetlenie LED (ON/OFF/PWM) itp. (może będzie opcjonalnie sterowanie komendami przez interfejs RS485)
- zasilanie 6V 2A (tu jeszcze do końca nie wiem)
- długość około 182 mm (bez igły)
Jestem na etapie zlecenia wykonania obudowy i mechanizmu (tu jest problem bo za wykonanie chcą drogo), następnie testy mechanizmu a w późniejszym etapie płytki elektroniki + firmware
Czy myślicie, że to zadziała ?
Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt

Dodano po 18 [minuty]:
Na tym etapie mogę dołączyć jeszcze to zdjęcie

Cool? Ranking DIY