Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odkurzacz Electrolux SuperCyclone ZSC 6940 - zwijacz przewodu non stop zwija.

juras10 30 Dec 2020 19:49 1167 9
    juras10
    Level 10  
    Witam

Mam problem ze zwijaczem przewodu odkurzacza Electrolux SuperCyclone ZSC 6940. Rozwijam kabel, puszczam i zwija się sam do końca - tak jakby przycisk był wciśnięty, a nie jest. Rozebrałem odkurzacz i sprawdziłem przycisk, wyczyściłem , nasmarowałem i dalej to samo. Sprężyna pod przyciskiem wygląda ok - wciskam działa i odbija, ale wyjmuje zwijacz i rozciągam kabel, puszczam i sam zwija - nic go nie blokuje - gdzie jest problem? Czyżby sprężyna na osi?
    trojan 12
    Level 38  
    Sprężyna na osi zwija kabel a tutaj jest problem z blokadą. Poszukaj w środku powinna być guma? na hamulec. Jak tylko spadła to załóż.
    juras10
    Level 10  
    Nie ma gumy w środku - może ktoś wie jak to jest w tym odkurzaczu ? Gdzie powinna być blokada zwijania ?
    ta_tar
    Level 39  
    Wydaje mi się że masz taki zwijacz:
    Strzałka wskazuje blokadę.
    juras10
    Level 10  
    Zwijacz jest trochę inny i jest podobna dźwignia, ale jest w przycisku zamontowana. Jednak nie ma tego czegoś chyba hamulca jak na tym obrazku i nie mam tu żadnej sprężyny, a zatem możliwe, że ktoś rozbierał odkurzacz wcześniej. Czy w ZSC6940 jest jakaś sprężyna pod tą białą, plastikową dźwignią?
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
    ta_tar
    Level 39  
    To jest zwijacz do twojego odkurzacza.
    Zobacz tutaj: Film
    juras10
    Level 10  
    Odkurzacz Electrolux SuperCyclone ZSC 6940 - zwijacz przewodu non stop zwija. Odkurzacz Electrolux SuperCyclone ZSC 6940 - zwijacz przewodu non stop zwija. Odkurzacz Electrolux SuperCyclone ZSC 6940 - zwijacz przewodu non stop zwija. Odkurzacz Electrolux SuperCyclone ZSC 6940 - zwijacz przewodu non stop zwija. Odkurzacz Electrolux SuperCyclone ZSC 6940 - zwijacz przewodu non stop zwija. Odkurzacz Electrolux SuperCyclone ZSC 6940 - zwijacz przewodu non stop zwija. Odkurzacz Electrolux SuperCyclone ZSC 6940 - zwijacz przewodu non stop zwija. Odkurzacz Electrolux SuperCyclone ZSC 6940 - zwijacz przewodu non stop zwija. Odkurzacz Electrolux SuperCyclone ZSC 6940 - zwijacz przewodu non stop zwija.

Tu foty przycisku od zwijacza i samego zwijacza i co tu brakuje podpowie ktoś?
    juras10
    Level 10  
    Prawdopodobnie brakuje tu sprężyny pod przycisk zwijacza - pytanie jak się zakłada tutaj sprężynę ktoś coś ?
    juras10
    Level 10  
    Okazuje się ,że wina leży w samym zwijaczu - nie ma tu żadnych hamulców itp. poprostu zwijacz nie blokuje się tylko zwija - pewnie wina sprężyny zwijacza - czy ktoś wie jak rozebrać to ustrojstwo - mam drugi dobry ale muszę wymienić przewód na nowy bo jest połamany.
    grzała
    Level 2  
    Zaznaczony hamulec, na końcu sprężyny drutu jest rolka gumowa która hamuje. Najlepiej chyba wymienić na nową gumę, bo się brudzi i sztywnieje, moja po czyszczeniu podziałała ze 2 miesiące i problem wrócił.