sunrise84 wrote: polaj66 wrote: Kable sygnałowe mam puszczone w otulinie razem ale kable głośnikowe są w utulinie razem z kablami prądowymi, to może mieć jakiś wpływ
Dwa osobne peszle czy wszystko razem?
Generalnie spróbuj podłączyć to wszystko tak jak w instrukcji.
A podstawowe pytanie.
Jakie radio do tego masz.
Bo coś mi się zdaje że masy na wyjściu sygnału nie masz.
Dodano po 4 [minuty]:
polaj66 wrote: dźwięk puściłem przez wejście hi input i tutaj zaczyna się problem
Czyli nie korzystałeś z RCA dołączonych do zestawu ?
Bo wejście HI INPUT to skorzystanie z instalacji głośnikowej w samochodzie.
Kable mam rozdzielone, w jednej peszli kable sygnałowe hi input z radia do wzmacniacza, w innych peszlach kable do głośników ze wzmacniacza i w innej peszli kabel - i +. Nic nie pomogło.
Masę podłączyłem do karoserii, nie pomogło.
Radio to oryginalne radio touch go 2 w Toyocie Avensis z 2016 roku i nie ma tam wyjścia na wzmacniacz dlatego dźwięk puściłem przez hi input.
Dodano po 24 [minuty]: sylweksylwina wrote: polaj66 wrote:
W instrukcji podane jest, że masę powinienem podłączyć do elementu metalowego samochodu, ja mam pociągnięte do - z akumulatora, to może być w tym problem ?
Jeżeli jest odpowiednio gruby przewód solidnie podłączony to nie ma różnicy. Może zacznij od początku gdzie dokładnie się podłączyłeś z zasilaniem i z którego miejsca bierzesz sygnał wysokopoziomowy. I czy masz tam podpięte głośniki.
polaj66 wrote:
Kable sygnałowe mam puszczone w otulinie razem ale kable głośnikowe są w utulinie razem z kablami prądowymi, to może mieć jakiś wpływ ?
Może mieć wpływ. Choć z drugiej strony sygnał niskopoziomowy byłby bardziej narażony na zakłócenia. Wydaje mi się że problem będzie prędzej w zasilaniu wzmacniacza, lub samym radiu, albo podłączeniu. Nie powinno się też nic ściszać po odpaleniu. Na pewno podłączyłeś się + i - z każdym z kanałów do wyjścia na głośnik? Nie można robić w tym wypadku żadnych mostków do masy na wejściu. Polaryzacja też ma znaczenie.
sunrise84 wrote:
Czyli nie korzystałeś z RCA dołączonych do zestawu ?
Bo wejście HI INPUT to skorzystanie z instalacji głośnikowej w samochodzie.
No tak, to taka oczywista oczywistość.
Sygnał biorę z kabli które zasilały głośniki a głośniki mam podpięte pod wzmacniacz , także tutaj nie mam żadnej obawy.
Kable do hi input mam podłączone bezpośrednio pod kable głośnikowe z radia, nie wiem dokładnie czy + jest pod + a - pod - bo nie mogę znaleźć schematu kostki Toyoty, ale dodam że wszystkie kable do hi input mam podłączone w ten sam sposób, czyli wszystkie jesli są podłączone to są + do + albo wszystkie + do -. I tutaj może być pies pogrzebany ?
Mostków żadnych nie mam zrobionych.
Dodano po 49 [sekundy]: sunrise84 wrote: polaj66 wrote: Kable sygnałowe mam puszczone w otulinie razem
+
polaj66 wrote: dźwięk puściłem przez wejście hi input
Dwie sprzeczności?
Więc jak kolega dostarcza sygnał do wzmacniacza?
Poprzez kable hi input
Dodano po 4 [minuty]: sunrise84 wrote: polaj66 wrote: Kable sygnałowe mam puszczone w otulinie razem
+
polaj66 wrote: dźwięk puściłem przez wejście hi input
Dwie sprzeczności?
Więc jak kolega dostarcza sygnał do wzmacniacza?
Poprzez kable hi input
Na filmie widać jak gra przy wyłączonym silniku i jak się ścisza po odpaleniu.