logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zelmer AH 1500: Nieprawidłowa praca nawilżacza, brak pary i wyłączanie się urządzenia

konlu 02 Sty 2021 09:35 651 2
REKLAMA
  • #1 19152570
    konlu
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam.
    Otóż mam model Zelmer AH 1500 nawilżacza i odmówił posłuszeństwa w moim przypadku nawilżacz się włącza i w trybie automatycznym i nocnym nie leci para nie słychać wentylatora. Jednak od góry widać, że woda bulgota w trybie ręcznym. Natomiast wentylator pracuje leci para, ale nie tak obficie jak kiedyś i prawie za każdym razem po kilkunastu sekundach się wyłącza kiedyś wyłączał się przy braku wody emitując muzyczkę teraz po prostu gaśnie mimo, że woda jest i pływak na górze.
    :arrow: Poprawiłem i wydzieliłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 19167021
    kierbedz4
    Poziom 36  
    Ocena: 1006
    Prawdopodobnie jechałeś na nim na kranówce i odłożył się wapń Wylej wodę z samego nawilżacza zdejmując pojemnik z wodą wlej do urządzenia ciepłej wody destylowanej podnieś magnes aby nawilżacz zapracował wsypując do niego kwasku cytrynowego aby rozpuścić wapień.Można zamiast kwasku wlać 10% octu.
  • #3 19185414
    konlu
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam odkamienianie nie przyniosło efektów, wymieniłem piezo i nawilżacza ożył.
REKLAMA