Dzień dobry,
zmieniłem router na TPLink Archer C6. Dotychczas jako access point używałem NetGear WGR614v7.
jego podłączenie jako AP opisałem we wcześniejszym wątku.
Zastosowałem te same ustawienia, jednakże teraz sieci z NetGeara (nowe lub o takiej samej nazwie jak w Tp Linku) nie są połączone z internetem. Urządzenia łącza się z siecią, ale brak jest połączenia z netem.
Ustawienia TpLinka:
IP: 192.168.1.1
Maska: 255.255.255.0
DHCP: włączone (zakres: 192.168.1.100 - 192.168.1.249)
802.11 b/g/n mixed
WPA/WPA2-Personal/AES
ustawienia Access point (Netgear):
IP Address: 192.168.1.250
Use Router as DHCP Server: Wyłączone
Internet IP Address: Get Dynamically From ISP
Domain Name Server (DNS) Address: Get Automatically From ISP
Router MAC Address: Use Default Address
Chanel: 11
802.11 g and b
WPA2-PSK [AES]
Próba aktualizacji oprogramowania NetGeara z pliku zakończona fiaskiem.
Co prawda był już podobny wątek z Linksysem, ale szczerze mówiąc nie wiem jak go wykorzystać. Te TP link i NetGear to popularne modele. Może już ktoś próbował je połączyć w ten sposób, lub istnieje jakiś prosty i powszechnie znany trik na to.
Próbowałem jako punkt dostępowy skonfigurować Asusa RT AC51U (wcześniej był routerem głównym i Netgear działał z nim znakomicie, ale efekt był podobny, a możliwości konfiguracji żadnych.
Z góry dziękuję.
zmieniłem router na TPLink Archer C6. Dotychczas jako access point używałem NetGear WGR614v7.
jego podłączenie jako AP opisałem we wcześniejszym wątku.
Zastosowałem te same ustawienia, jednakże teraz sieci z NetGeara (nowe lub o takiej samej nazwie jak w Tp Linku) nie są połączone z internetem. Urządzenia łącza się z siecią, ale brak jest połączenia z netem.
Ustawienia TpLinka:
IP: 192.168.1.1
DHCP: włączone (zakres: 192.168.1.100 - 192.168.1.249)
802.11 b/g/n mixed
WPA/WPA2-Personal/AES
ustawienia Access point (Netgear):
IP Address: 192.168.1.250
Use Router as DHCP Server: Wyłączone
Internet IP Address: Get Dynamically From ISP
Domain Name Server (DNS) Address: Get Automatically From ISP
Router MAC Address: Use Default Address
Chanel: 11
802.11 g and b
WPA2-PSK [AES]
Próba aktualizacji oprogramowania NetGeara z pliku zakończona fiaskiem.
Co prawda był już podobny wątek z Linksysem, ale szczerze mówiąc nie wiem jak go wykorzystać. Te TP link i NetGear to popularne modele. Może już ktoś próbował je połączyć w ten sposób, lub istnieje jakiś prosty i powszechnie znany trik na to.
Próbowałem jako punkt dostępowy skonfigurować Asusa RT AC51U (wcześniej był routerem głównym i Netgear działał z nim znakomicie, ale efekt był podobny, a możliwości konfiguracji żadnych.
Z góry dziękuję.