Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Przejściówka do radia w Renault Clio II

pawel4325 04 Jan 2021 11:50 783 6
    pawel4325
    Level 23  
    Witam. Piszę na prośbę znajomej. Otóż znajoma zakupiła sobie radio do Renault Clio II. Oryginalnie wtyczka w aucie wygląda ta jak na tym radiu:

Wtyki w drugim radiu które zakupiła są takie:

Próbowałem wpisując auto lub jakąś nazwę adapterów na Allegro ale nie mogę tego znaleźć. Byłbym wdzięczy jakby ktoś pomógł mi namierzyć przejściówkę, żeby nie przerabiać nic w fabrycznej instalacji auta. Z góry dziękuję za pomoc.
    sylweksylwina
    Moderator of Computers service
    A co tam za radio siedzi?
    Wyciągnij trochę wiązkę od radia, sprawdź czy to nie jest czasem wyjście z przejściówki.
    pawel4325
    Level 23  
    Akurat nie jestem przy aucie bo to też znajoma zdjęcia mi wysyła, ale tam co pamiętam jest normalnie czarna wtyka, nic na nią nie jest nałożone.
    sylweksylwina
    Moderator of Computers service
    Nie na nią, tylko wcześniej w instalacji może być złącze łączące przejściówkę.
    Jakie tam radio siedzi?
    emik
    Level 32  
    pawel4325 wrote:
    ale tam co pamiętam jest normalnie czarna wtyka, nic na nią nie jest nałożone.

Powinna być jakaś przejściówka, bo na 1 zdjęciu widać najprawdopodobniej tył i złącze jakiegoś pioneera, a na drugim typowe złącze ISO. A w takie złącze fabrycznie jest wyposażone Clio II. Jak podpowiada Kol.sylweksylwiana sięgnij głębiej w okablowanie.
    pawel4325
    Level 23  
    Przepraszam że dopiero teraz odpisuje, lecz znajoma dopiero teraz miała możliwość zrobienia zdjęcia, o które prosiliście:

emik
    Level 32  
    Słabe to zdjęcie, ale dużo niżej chyba majaczy oryginalne złącze ISO od reno. Bez obaw trzeba mocniej wyciągnąć te kable.