Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szybko migające kierunki AUDI a4 b5...

Szpaaak 06 Jan 2021 09:18 435 8
    Szpaaak
    Level 2  
    Witam posiadam audi a4 b5 1.9tdi 2000r lift Avant i mam problem z szybko migającymi kierunkowskazami (temat napewno już wałkowany ale znaleźć nie mogę...)

Wymieniłem przerywnik kierunków, bezpieczniki żarówki wszystko sprawne od strony haka też elektryk sprawdzał i dalej nie wiadomo co mu dolega...
    Ktoś coś?? Albo proszę.podeslac walkowany temat pozdro😄👊👊
    sigwa18
    Level 41  
    Ja bym podejrzewał wodę i lekkie zwarcie. Szukaj zalanego modułu komfortu pod fotelem kierowcy lub zgniłej wiązki w okolicach lewego nadkola kierowcy pod dywanikami i wygłuszeniem oraz dalej wzdłuż lewego progu. Aby potwierdzić zwarcie wystarczy pomiar prądu np na przerywaczu.
    ArturAVS
    Moderator HP/Truck/Electric
    A żarówki oryginalne czy "LED"?
    Szpaaak
    Level 2  
    Nie ma ledów, większość instalacji sprawdzone przez elektrykami dalej nic nie pomogło, sam chłop zdziwiony czemu tak się dzieje 🤭😄👊
    badyl666
    Level 17  
    sigwa18 wrote:
    Szukaj zalanego modułu komfortu pod fotelem kierowcy

W A4 B5?
    Dołóż na chwilę dodatkową żarówkę 12V 10W czy zacznie wolniej mrugać.
    Anonymous
    Level 1  
    kemo321
    Level 13  
    Wszystkie żarówki muszą być takiej mocy jak przewidział producent. Jak są trzeba sprawdzić czy wszystkie świecą silnym światłem. Jeżeli świecą to przerywacz albo moduł oświetlenia nie wiem co jest w tym modelu ewentualnie wiązka. Wiązke najlepiej sprawdzić od strony przerywacza/modułu pod kontem zwarcia/przerwy.
    Jarzabek666
    Level 38  
    A awaryjne działają?? jeżeli tak to często jest winna jest manetka, bardzo często nie łączą te trzy punkty miedzy manetkami.....